Правоохоронець міг застрелитися через матеріал 2000 року, вважає міліція

Вівторок, 4 березня 2003, 13:40
Валентина Васильченко, яку назвали винною у доведенні до самогубства начальника Черкаського обласного управління МВС Олега Кочегарова, збентежена появою свого прізвища у його передсмертній записці.

У вівторок в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна Васильченко підкреслила: "Я не можу зрозуміти, у чому мене звинувачують. Маю намір поїхати і дізнатися, у чому мене звинувачують".

Як повідомлялося, у вівторок вранці Кочегаров був знайдений у власному кабінеті з вогнепальним пораненням. Зараз лікарі борються за його життя. Як повідомив начальник ЦГЗ обласного УМВС Владислав Мусієнко, Кочегаров залишив передсмертну записку, в якій звинуватив Васильченко у доведенні до самогубства.

Журналістка передбачила, що поява її прізвища, можливо, пов'язана з тим, що вона є офіційним представником сім'ї начальника одного з райвідділів міліції Черкас В'ячеслава Романовського, який покінчив із собою у лютому. Дружина і рідні загиблого звинуватили Кочегарова у його смерті.

Зі слів Мусієнка, Васильченко написала ряд матеріалів з односторонніми обвинуваченнями на адресу Кочегарова, що і стало причиною спроби самогубства.

В інтерв'ю агентству Васильченко заявила, що жодного матеріалу про цю справу вона не писала і не публікувала. "Мусієнко сказав мені, що мова йде про публікації 2000 року. Однак, чому він (Кочегаров) вирішив стрілятися через публікацію 2000 року, я не знаю", - підкреслила журналістка.

Вона повідомила, що останні чотири роки працює у газеті "Вечірні Черкаси", веде рубрику "Відділ соціальних проблем". "Бувають, звичайно, публікації про міліцію, однак все узгоджується з редактором", - відзначила вона.

Сама міліція однозначно пов'язує спробу самогубства Кочегарова з публікаціями Васильченко. На прес-конференції у вівторок у Черкасах заступник держсекретаря МВС Микола Ануфрієв навів цитату з однієї з передсмертних записок Кочегарова, в якій йдеться: "Єдиний, хто винен у цьому - це Васильченко".

Зі слів заступника держсекретаря, останнім часом статті Васильченко стосувалися самогубства начальника одного з райвідділів міліції Черкас В'ячеслава Романовського у лютому нинішнього року. Журналіст звинуватила Кочегарова у доведенні Романовського до самогубства, сказав Ануфрієв.

Заступник держсекретаря зазначив, що більшість статей перевірялися і багато фактів, які були викладені у них, не підтверджувалися.

Ануфрієв також оприлюднив попередні дані службового розслідування спроби самогубства Кочегарова. Як повідомляє УНІАН, він розповів, що, за даними слідства, Кочегаров прийшов на роботу сьогодні як завжди близько 6-ї години ранку, заслухав доповідь чергового по управлінню про стан оперативної обстановки та доручив о 6.45 принести у кабінет оперативні зведення за добу.

О 6.45 черговий увійшов до кабінету і побачив закривавленого Кочегарова, що сидів на дивані. Поруч на підлозі лежав іменний пістолет "Форт". На столі - декілька записок, в одній з яких міліціонер пояснював причину свого вчинку.

Згідно з версією слідства, Кочегаров вистрелив собі у підборіддя. Куля пройшла навиліт і застрягла у стіні кабінету.

О 7.15 генерал-лейтенанта міліції у вкрай важкому стані було доставлено до нейрохірургічного відділення 3-ї міської лікарні Черкас. Через 20 хвилин розпочалась операція, яка, за словами Ануфрієва, тривала станом на 15:16 вівторка.

Читайте також:

НАЧАЛЬНИК ОБЛАСНОЇ МІЛІЦІЇ ВИРІШИВ ПОКІНЧИТИ ЖИТТЯ ЧЕРЕЗ ЖУРНАЛІСТКУ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування