Перший етап президентства Януковича - Партія регіонів

П'ятниця, 11 квітня 2003, 11:36
Партія регіонів сподівається, що прем'єр-міністр України Віктор Янукович дасть згоду очолити цю партію і 19 квітня на з'їзді буде обраний її лідером. Про це заявив заступник голови партії, народний депутат Валентин Ландик в інтерв'ю газеті "День", опублікованому у п'ятницю.

Ландик зазначив, що голови дев'яти регіональних організацій Партії регіонів підписали звернення до Януковича, в якому закликали його "у такий відповідальний момент, коли він очолює уряд, не відмежовуватися від політики", і просили очолити партію.

Зі слів депутата, прем'єр подякував їм за довіру і пообіцяв подумати. "Принаймні, він не сказав "ні". Так, дійсно, позитивної відповіді поки не прозвучало. Однак досі не прозвучало і негативної. Тому є підстави сподіватися, що Віктор Федорович все-таки дасть згоду, і 19 числа ми оберемо його своїм партійним керівником", - підкреслив Ландик.

Він зазначив, що "є частка правди" у тому, що питання висунення Януковича на пост глави Партії регіонів пов'язане з майбутніми президентськими виборами. "Але говорити вже сьогодні про те, що саме Януковича ми (Партія регіонів) будемо висувати у президенти, було б передчасним", - підкреслив депутат.

Він назвав "правильним" ідею єдиного кандидата на президентських виборах від партій центра. "Якщо вдасться домовитися - це буде майже гарантія того, що саме ця людина буде вибрана президентом. Але, на жаль, сьогодні у нас немає єдиного кандидата", - додав він.

Ландик також переконаний, що переговори про єдиного кандидата повинні проходити у більш широкому форматі, ніж сили більшості. "Не можна сьогодні відвертатися від тієї ж "Нашої України". Якщо не буде знайдено консенсус з блоком Віктора Ющенка і силами, які за ним стоять, справи не буде, і ми отримаємо "збиткового президента", збитковий уряд і збиткову державу", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна
Читайте також:

Після візиту у Німеччину Янукович наважиться очолити Регіони?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...