Опозиція мітингує на Європейській площі. Без лідерів, але разом

Четвер, 1 травня 2003, 11:41
Опозиційні сили України проводять акцію, присвячену Міжнародному дню солідарності трудящих. Представники опозиційних сил виступають за об'єднання дій опозиції в Україні в боротьбі з існуючим режимом влади.

Так, представник Соцпартії, народний депутат Валентина Семенюк, виступаючи на першотравневому мітингу в четвер у Києві, нагадала, що ще рік назад на аналогічний мітинг зібралися тільки представники лівих сил, тоді як у нинішньому році на Європейській площі - прихильники різних політичних партій.

За її словами, усі ті, що зібралися в цей день, "єдині в одному - у прагненні змінити діючу політичну систему".

Семенюк закликала представників опозиції "не розповзатися по своїх нішах, думати про те, як не дати олігархам розтягти Україну".

Один з лідерів партії "Батьківщина", народний депутат Михайло Павловський, виступаючи на мітингу, заявив, що "сьогоднішнє свято - це свято єднання всіх прогресивних сил навколо захисту майбутнього України".

За його словами, "сила опозиції - у єднанні". "Ми повинні об'єднатися, щоб ліквідувати режим, протиставити олігархам своє єднання, щоб захистити інтереси України", - сказав Павловський.

Мітинг на Європейській площі в Києві проходить під прапорами Комуністичної, Соціалістичної партій, партії "Батьківщина", Української республіканської партії "Собор".

За даними правоохоронних органів, в акції беруть участь близько тисяч осіб. За даними учасників мітингу, на площі знаходиться до 10-ти тисяч.

Комуністи вийшли під гаслами: "Хай живе Перше травня - День міжнародної солідарності трудящих у боротьбі за свої права", "Уся влада Радам!"

Учасники акції тримають плакати із зображенням Володимира Леніна, червоні кульки.

На сходах Українського дому (колишній музей Леніна) вишикувалися керівники депутати від КПУ, СПУ, БЮТ Адам Мартинюк, Петро Цибенко, Йосип Вінський, Валентина Семенюк, Михайло Павловський.

ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування