Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Ні політичній реформі по-кучмівськи! Повстань, Україна!" – резолюція мітингу опозиції

Четвер, 1 травня 2003, 13:11
Учасники першотравневого мітингу на Європейській площі в Києві виступають проти політичної реформи, запропонованої президентом України Леонідом Кучмою, а також вимагають кардинального поліпшення життя населення країни.

Про це говориться в резолюції мітингу.

У резолюції звучать обвинувачення на адресу влади і президента Кучму, що "нічого не зробили для поліпшення життя простих трудящих", сприяли "розкраданню народної власності", "руйнуванню аграрного сектора", проводять податкову політику, що "душить вітчизняного виробника" і сприяє тінізації економіки".
Учасники мітингу також обвинуватили владу в знищенні демократії.

"Поставивши заслін пропорційній виборчій системі, влада робить усі для того, щоб капітали олігархів і керований ними місцевий ресурс мали вирішальний вплив на результати виборів. Завдяки цьому кількість мільйонерів і кримінального елемента в українському парламенті з кожним новим скликанням зростає", - заявляє опозиція.

Учасники мітингу висловилися проти введення двопалатного парламенту, а також за зміни політичного курсу і системи влади, "очищення її від корупції, свавілля і бандитизму".

Опозиція на мітингу також виступила за збереження існуючих термінів повноважень президента, парламенту й органів місцевого самоврядування, а також за вибори депутатів усіх рівнів на пропорційній основі, посилення контрольних функцій парламенту, наповнення реальним змістом уладного статусу уряду, забезпечення повноважних функцій виконкомів місцевих рад, створення незалежної судової влади.

Учасники мітингу також зажадали від влади "кардинального поліпшення життя населення", зокрема, зниження тарифів на комунальні послуги, оплату житла, проїзд у транспорті, негайне погашення заборгованостей по зарплатах, збільшення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму, повернення в повному обсязі трудових заощаджень громадян.

"Ми упевнені, що наші вимоги відповідають інтересам переважної більшості громадян України, і тому будемо боротися за їх утілення всіма конституційними способами", - підкреслюється в резолюції.

"Ні політичній реформі по-кучмівськи! Повстань, Україна!", - говориться в резолюції.

Після мітингу на Європейській площі представники лівих сил попрямували до пам'ятника Леніну на бульварі Шевченка, до якого поклали квіти, після цього вони поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Представники Блоку Юлії Тимошенко поклали квіти до пам'ятників Михайлові Грушевському і Т.Шевченку.

Як повідомив напередодні Першотравня начальник головного керування МВС у Києві Петро Опанасенко, у столиці відповідно до поданих заявок, у демонстраціях повинні були взяти участь близько 32 тис. громадян. Правопорядок у Києві забезпечують 2,5 тис. співробітників міліції.

ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування