Юлія Тимошенко провела ніч у СІЗО. БЮТ оголосив голодування

Четвер, 15 травня 2003, 10:03
Колишні керівники корпорації "Єдині енергетичні системи" Геннадій Тимошенко і Антоніна Балюра не звільнені з-під варти. Четверо депутатів із фракції Блоку Юлії Тимошенко на території Лук'янівського СІЗО оголосили голодування на знак протесту проти невиконання рішення суду. Про це повідомив народний депутат Михайло Волинець.

Як повідомив член фракції БЮТ Олександр Турчинов, який також знаходиться на території СІЗО, за його даними, Геннадія Тимошенка і Антоніну Балюру знову "заарештували без звільнення".

"Тобто їх двічі заарештували. Не випустивши із СІЗО, їх повторно затримали, що є грубим порушенням усіх процесуальних і законодавчих норм", - сказав він.

За даними народних депутатів, Тимошенка і Балюру вивезли із СІЗО "у невідомому напрямку". "Ніяких документів, які б підтверджували, що їх заарештували або затримали, у СІЗО немає", - підкреслив Турчинов.

Він заявив, що "СІЗО буде нести відповідальність за те, що воно не виконало рішення суду". "Ми не підемо звідси, поки нам не пояснять, де знаходяться люди, куди їх відвезли, хто їх вкрав, на яких підставах, і, головне, чому СІЗО не виконало свої обов'язки", - сказав депутат.

Волинець повідомив, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко майже всю ніч також перебувала на території слідчого ізолятора, але зранку поїхала до Верховної Ради.

Фракція БЮТ має намір звернутися до опозиційних фракцій і фракції "Наша Україна" із проханням блокувати трибуну парламенту доти, поки не будуть звільнені колишні керівники корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Про це Юлія Тимошенко сказала в інтерв'ю журналістам у четвер після зустрічі фракції з головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

За словами Тимошенко, депутати фракції оголосили голодування під стінами Лук'янівського СІЗО - Олександр Турчинов, Михайло Павловський, Сергій Сас, Михайло Волинець, домагаючись звільнення колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ" Геннадія Тимошенка й Антоніни Балюри.

У вівторок Київський апеляційний суд закрив кримінальні справи, порушені щодо колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ" Юлії, Олександра і Геннадія Тимошенків, Євгена Шаго, Антоніни Балюри.

Суд ухвалив скасувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Геннадія Тимошенка, Балюри, Шаго. У середу із СІЗО у Житомирі був звільнений тільки один з колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ" Шаго. Геннадій Тимошенко знаходився у СІЗО у Чернігові.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Соратника Тимошенко звільнили і відразу спробували заарештувати

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...