"Репортери без кордонів" вимагають від Генпрокуратури пояснень у справі Гонгадзе

Четвер, 15 травня 2003, 18:12
Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" звернулася в середу до українських властей з вимогою дати пояснення тому, що з-під варти було звільнено двох офіційних осіб – Сергія Обозова та Сергія Бєлінського, яких було засуджено за халатність та підробку документів у зв"язку зі зникненням відомого журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляє "Німецька хвиля".

"Ми констатуємо з глибоким занепокоєнням відсутність результатів у розслідуванні убивства Георгія Гонгадзе, незважаючи на виголошене вами бажання встановити правду в цій справі ", заявив Робер Менар, генеральний секретар "Репортерів без кордонів" та законний представник постраждалої сторони, у листі до генерального прокурора України Святослава Піскуна, йдеться у повідомленні на сайті "Репортерів без кордонів".

"Погоджуючись із вимогами вдови журналіста, Мирослави Гонгадзе, ми жадаємо пояснень щодо амністії єдиних обвинувачуваних і ми просимо надати доступ до всіх документів, що стосуються розслідування у цій справі", додав він.

Сергій Обозов, слідчий прокуратури міста Тараща, обвинувачений у халатності під час підготовки документів щодо зникнення Георгія Гонгадзе,
був амністований 25 квітня 2003. Сергій Бєлінський, прокурор Таращі був обвинувачений 10 вересня 2002 у тому, що не приступив вчасно до ідентифікації тіла жертви і за те, що фальсифікував перший протокол дослідження тіла. 6 травня 2003, він був засуджений до двох із половиною років тюрми, але одразу був звільнений через сімейні обставини.

Георгій Гонгадзе, політичний журналіст і головний редактор он-лайн газети "Українська правда" був відомий своїм дуже критичним тоном стосовно української влади. Він зник у віці 31 року, увечері 16 вересень 2000. Обезголовлене тіло Георгія Гонгадзе було виявлене у Таращанському лісі 3 листопада. При проведенні попередніх слідчих дій прокурорськими працівниками було допущено ряд процесуальних порушень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
Усі новини...