КУЧМА НЕ ДАВАТИМЕ СВІДЧЕНЬ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА

Четвер, 22 травня 2003, 17:56
Президент Леонід Кучма дає зрозуміти, що не даватиме свідчення на запит адвокатів Лазаренка у рамках судового процесу проти екс-прем’єра у США.

"Ну, у адвокатів Лазаренка може бути й багато інших бажань – це їхні бажання", - сказав Кучма на індивідуальному прес-брифінгу в Зальцбурзі, де він бере участь у неформальному саміті глав держав Центральної Європи.

Кучма наголосив, що діятиме відповідно до законодавства: "У нас існує правовий договір між Україною і США. Читайте, будь ласка договір. І друге – є Конституція і є закони України. Ми будемо діяти строго відповідно до законодавства України. Більше нічого".

Як пояснив "Українській правді" чільний представник адміністрації президента, Леонід Кучма користується імунітетом, і цей його статус підтримується нормами двостороннього договору між Україною і США.

На прес-конференції Кучма також додав, що в Україні "взагалі немає офіційних звернень з цього приводу (допиту у рамках процесу проти Лазаренка)".

"Якщо ви (користуєтеся) якимись домислами від адвокатів Лазаренка – то це ваше право", - додав президент, звертаючись до журналіста.

Як зауважив під час чату на Телекритиці посол США Карлос Паскуаль, "у США немає законного права подавати запит на отримання свідчень в Україні". "Ми передали до Генпрокуратури списки свідків, затверджені суддею з Сан-Франциско. Тепер в руках Генпрокуратури організація зустрічей зі свідками у відповідності з українським законодавством".

УП, Зальцбург

Поїздка українських журналістів на саміт президентів організована за сприяння Фонду "Відродження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...