Росія думає, як ввести з Україною єдину валюту

Четвер, 8 травня 2003, 16:57
Спікер Ради Федерації Росії Сергій Міронов вважає, що створення єдиного економічного простору Росії, України, Білорусії і Казахстану може вилитися у введення єдиної валюти.

"…Працюють робочі групи високого рівня і готують конкретні пропозиції. Ви знаєте, є ідеї і підходи поетапного формування єдиного економічного простору. Спочатку тарифна політика, митна політика, а в якомусь, можливо історично-близькому майбутньому і єдина валютна система. І робоча група готує такі пропозиції", - сказав Міронов в ефірі каналу ICTV у середу увечері.

На думку Міронова, не можна говорити про те, що "затихло" створення єдиного економпростору.

Міронов вважає, що інтеграція у бік Росії рівнозначна інтеграції в Європу. На питання про аргументів деяких українців, що не можна інтегруватися в обидві сторони, Міронов відзначив: "Якщо ми пригадаємо, що є відома формула "немає Європи без Росії і немає Росії без Європи", то абсолютно очевидно: інтегруючись і на Схід - це те ж саме - інтеграція в Європу".

"Я думаю, що будь-яка інтеграція в будь-якому напрямі завжди служить інтересам держави і громадян цієї держави", - додав він.

Говорячи про переваги двопалатного парламенту, Міронов зазначив, що "досвід всіх країн світу говорить про те, що двопалатний парламент більш ефективний".

"Я просто нагадаю одну цифру: за останні тридцять років збільшилося у півтори рази кількість країн, до речі нефедеративних в основному, де парламент існує у рамках двопалатного парламенту. І зараз 67 країн мають двопалатні парламенти".

"Клемансо свого часу сказав: "Сенат - це час на роздум". Ось ця функція, коли не у режимі оперативного законодавства, а у режимі спокійної, зваженої оцінки підготовленого закону - ось ця функція дуже важлива для парламенту і тут цю функцію якраз виконує, як правило, друга палата, іноді її називають верхньою".

За матеріалами сайту "Огляд телеефіру"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування