Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛАЗАРЕНКА ВИПУСТИЛИ З В'ЯЗНИЦІ

Субота, 14 червня 2003, 15:15
Екс-прем'єр Павло Лазаренко, який обвинувачується в США у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи, відпущений з-під варти на весь період допитів свідків у цій справі, тобто, до суду.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу адвокат Марина Довгопола.

Відповідно до американського законодавства, оскільки зараз проходить процес допиту свідків, Лазаренко має право слухати їхні
свідчення за допомогою технічних засобів, пояснила адвокат.

За її словами, таке рішення американського судді Мартіна Дженкінса свідчить про високий ступінь довіри до Лазаренка.

Довгопола повідомила, що її підзахисний у даний час знаходиться поза стінами в'язниці, у приміщенні, погодженому із судом. Вона також відзначила, що інші подробиці стануть відомі пізніше.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 р. З 1999 р. Лазаренко знаходився в ув'язненні у Сан-Франциско. Прокуратура США обвинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

В Україні проти Лазаренка також висунуті обвинувачення у фінансових махінаціях і ряді інших злочинів. У Швейцарії він уже визнаний винним у відмиванні грошей і присуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно.

Зараз в Україні знаходяться представники американського правосуддя і проводять допити високопоставлених свідків у справі Лазаренка. Як очікується, судовий процес почнеться 18 серпня у США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування