Кучма просить Литвина вирішити питання миротворців

Понеділок, 2 червня 2003, 11:43
Президент України Леонід Кучма звернувся до парламенту з проханням розглянути питання про направлення українських миротворців в Ірак.

Про це у понеділок у ході погоджувальної ради депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

З його слів, президент звернувся до парламенту з проханням розглянути документи, що стосуються направлення українського миротворчого контингенту в Ірак.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України у минулий понеділок ухвалила рішення про направлення українських військовослужбовців для участі у стабілізаційних силах в Іраку в польському секторі. Заздалегідь в Ірак буде направлена бригада у складі 1600-1700 чоловік, до якої ввійдуть два механізованих піхотних батальйони. Це рішення має бути схвалене парламентом.

Розглядається також можливість залучення підрозділів РХБ-батальйону, що знаходиться у Кувейті, до участі в стабілізаційних силах в Іраку.

У цей час в Кувейті знаходяться 448 українських військовослужбовців 19-го окремого батальйону РХБ-захисту. Вони були направлені у Кувейт в кінці квітня поточного року на запрошення кувейтського керівництва для захисту мирного населення країни від можливого застосування зброї масового знищення під час військової кампанії в Іраку.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування