КУЧМА ЗАСПОКОЮЄ ДЕПУТАТІВ: обіцяє нічого собі не продовжувати

Четвер, 10 липня 2003, 10:32
Президент Кучма заявляє, що "за жодних обставин" не збирається продовжувати термін своїх президентських повноважень.

"Я ні за яких обставин не збираюся грати у продовження повноважень, і, тим більше, у вибори", - заявив Кучма у четвер в інтерв'ю журналістам у Києві.

"Моя остання задача, щоб вибори (президентські) пройшли відкрито, конституційно", - додав він.

Президент підкреслив, що майбутнього главу держави буде обирати не влада, а народ. "Життя саме повинне висунути кандидатуру, яку може підтримати народ", - сказав він.

Кучма закликав "припинити спекуляції" у парламенті навколо президентського законопроекту про конституційну реформу, а також залишити "усілякі підозри, що президент хоче продовжити свої повноваження".

"Хто не сліпий і читав його (президентський законопроект про зміни в Конституцію) - там із правової точки зору не можна продовжити (президентські повноваження). Потрібний окремий конституційний закон", - підкреслив Кучма.

"Не треба спекулювати, якщо є сумнів по якійсь статті, для її ухвалення потрібно 300 голосів (народних депутатів)", - сказав він.

У четвер парламент України має ухвалити рішення про направлення до Конституційного суду президентського і парламентського законопроектів про внесення змін в Основний закон України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування