У Донецьку побили вже третього журналіста

П'ятниця, 15 серпня 2003, 11:32
В четвер в проміжку між 21.30 і 22.00 в Донецьку побили ще одного, вже третього за три дні, журналіста – заступника головного редактора журналу "Золотий Скіф" Василя Васютіна.

Двоє невідомих напали ззаду і завдали журналістові три удари по голові, повідомляє Інститут Масової Інформації із посиланням на ForUM.

У четвер у Васютіна був день народження, який він відзначав після роботи в колі колег. Потім, зі слів Васютіна випливає, що він попрямував додому, де по дорозі, на перетині проспекту Театрального і вулиці 50-річчя СРСР, на нього напали невідомі. Ймовірно, один з нападників орудував нунчаками. Побивши Васютіна, злочинці забрали його мобільний телефон і зникли. При чому гроші та документи нападники не взяли.

Зараз Васютін перебуває в обласному клінічному шпиталі ім. Калініна. Йому накладено шви і поставлено діагноз – струс головного мозку.

Головний редактор журналу "Золотий Скіф" Олександр Міщенко наголошує, що це "третє підряд побиття: Малиновський, Кузін і тепер – Васютін". "Всіх трьох били в самому центрі міста. Відомо, що і Васютін, і Малиновський писали досить різкі матеріали. Крім того, після побиття Малиновського Васютін кілька разів коментував для інтернет-ЗМІ подробиці нападу на його колегу. Дуже дивний збіг. Не можу однозначно стверджувати, що всі напади взаємопов'язані між собою, але і виключати цього не можна", говорить головний редактор.

Як повідомлялося раніше, 12 серпня пізно ввечері в центрі Донецька був жорстоко побитий кореспондент інтернет-видання "Острів" Едуард Малиновський. Він знаходився в кав'ярні "Бункер", у центрі Донецька, де дивився трансляцію футбольного матчу. Коли Малиновський вийшов з кав'ярні, на нього напали 5 незнайомих молодиків. Били в основному по голові.

Всі речі, які знаходилися при журналістові (сумка, документи, кредитна картка), бандити не взяли. Правоохоронці вважають, що інцидент не пов'язаний з професійною діяльністю журналіста, а, швидше, стався на "футбольному" грунті. На даний момент Едуард Малиновський перебуває в нейрохірургічному відділенні Донецької обласної лікарні ім. Калініна. Лікарі розцінюють стан журналіста як "цілком задовільний".

У ніч з 13 на 14-е серпня в Донецьку побили і пограбували співробітника обласної газети "Акцент", позаштатного кореспондента інтернет-газети ForUm Сергія Кузіна. Як повідомив ForUm'у колега Кузіна – донецький журналіст Максим Мінін, Сергій прямував на зупинку маршрутного таксі і, проходячи повз футбольний клуб "Шахтар", простяг запальничку дівчині, яка попросила прикурити.

Тим часом позаду на журналіста накинулися, збили з ніг, декілька разів ударили палицею, після чого забрали портфель з паспортом і службовими документами, мобільний телефон і зникли. Приголомшений Сергій навіть не встиг помітити, скільки було нападників. Лікарі підозрюють у потерпілого тріщини кісток обох ніг і правої руки, а також струс мозку.

Цікаво, що до нещасного випадку Сергій Кузін з колегою були у кафе "Бункер", біля якого напередодні побили іншого журналіста, співробітника інтернет-видання "Острів" Едуарда Малиновського. Як розказав Сергій, його колега і він "намагалися зібрати інформацію про побиття Едуарда". Всіх трьох журналістів побили в самому центрі Донецька.

Чи було побиття кореспондента "Акценту" пов'язано з його роботою, поки невідомо. Громадсько-політична газета "Акцент" хоч і здобула в місті репутацію опозиційної до міськвиконкому, але, як пояснив Сергій Кузін, у нього "останнім часом не було якихось особливих суперечок з виконавчою владою". Тому з більшою ймовірністю сам журналіст розглядає вірогідність звичайного розбою.

Читайте також:

Малиновський вирішив, що його побили "відморозки" без політичних мотивів

За фактом побиття донецьких журналістів порушені кримінальні справи

У Донецьку побили ще одного журналіста

Донецького журналіста побили через Ахметова?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування