ФЕРХОЙГЕН: ЄС НЕ ОБІЦЯЄ УКРАЇНІ АСОЦІЙОВАНЕ ЧЛЕНСТВО

П'ятниця, 12 вересня 2003, 11:16
Асоційоване членство України в Європейському союзі не буде включено до плану дій "Україна-ЄС", який має бути ухвалений згідно з концепцією відносин Брюсселя з новими сусідами ЄС "Ширша Європа".

"Кінцева мета цього плану дій не є асоційоване членство, і я не бачу у цьому нічого поганого", - заявив комісар ЄС із питань розширення Гунтер Ферхойген на прес-конференції у Києві.

Як відомо, Україна передала до Брюсселя своє бачення плану дій "Україна-ЄС", де передбачає кінцевою метою асоційоване членство України в Євросоюзі.

За словами Ферхойгена, концепція "Ширша Європа" "не базується на припущеннях, а базована на конкретних діях". "План дій передбачає, що ми можемо зробити на практиці. Ми повинні внести у відносини якомога більше практичного змісту", - додав Ферхойген.

Він закликав втілювати конкретні кроки, які пропонує "Ширша Європа".

Водночас, говорячи про гіпотетичну перспективу членства України в ЄС, він зазначив: "Для ЄС Україна є пріоритетною країною, тому що ми бачимо, що Україна може подолати перепони, які стоять на шляху до майбутнього членства в ЄС".

Звертаючись до студентів Інституту міжнародних відносин, Ферхойген висловив впевненість, що "для вас настане день, коли ЄС буде не тільки мрією, а й реальністю".

У своєму виступі єврокомісар також зазначив, що ЄС "не хоче нових розподільчих ліній у Європі, і надаватиме підтримку країнам, які шукають членства в ЄС".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News