Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після зустрічі з Ферхойгеном Кучма зрозумів, де знаходиться Україна

П'ятниця, 12 вересня 2003, 15:43
Президент України Леонід Кучма сподівається на позитивний діалог з Європейським Союзом під час саміту Україна-ЄС на початку жовтня нинішнього року в Ялті.

Відповідаючи на питання журналістів у п'ятницю в Луганську, Кучма відзначив, що задоволений зустріччю з комісаром Європейської комісії з питань розширення Гунтером Ферхойгеном, що відбулася в четвер у Криму.

"Дай боже, щоб цей діалог був продовжений - я переконаний позитивно - на саміті Україна-ЄС у жовтні в Ялті", - сказав Кучма. На ньому буде більше відповідей від української сторони, ніж питань до неї", - додав він.

Президент відзначив, що під час зустрічі з Ферхойгеном він зробив висновок, що Україну визнають європейською країною, і, що Україна сьогодні "грає дуже важливу роль для стабільності в Європі", а також важливість її географічного положення.

Кучма відзначив, що Україна передала до Єврокомісії свої пропозиції щодо плану дій Україна-ЄС. "Стосовно України буде окремий план дій, а не як для всіх сусідів", - підкреслив Кучма.

За його словами, у цьому плані повинні бути чітко окреслені етапи євроінтеграції України, зазначені чіткі часові рамки.

Говорячи про послідовність кроків України в євроінтеграції, Кучма відзначив, що країна хоче майбутнього року вступити до Світової організації торгівлі, потім стати учасником вільної торгівлі в рамках ЄС, асоційованим членом Євросоюзу, "і світло наприкінці тунелю - вступ у ЄС".

При цьому він відзначив, що Україна не готова до вступу в ЄС у найближчій перспективі.

Президент відзначив економічні проблеми в Євросоюзі, пов'язані зі вступом до нього в 2004 році відразу десяти нових членів. "Більше того, я сьогодні переконаний, ті умови (вступу в ЄС), якщо винести їх на розгляд парламенту, вони не знайдуть підтримки в нашому парламенті, тому що вони жорсткі", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування