Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати побачили дамбу ще на 50 метрів ближче

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 11:09
Ще майже на 50 метрів наблизилися російські будівельники дамби в Керченській протоці до українського кордону. У п'ятницю відстань від дамби до лінії держкордону України складає 826 метрів.

Про це повідомив начальник Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко групі народних депутатів, що за рішенням Верховної Ради відправилися на острів Тузла вивчати ситуацію в Керченській протоці на місці.

Відстань від держкордону до найбільш східного краю острову Тузла складає 250 метрів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" з місця подій, на найбільш північному краї острова встановлений великий плакат, на якому російською мовою написано: "Громадяни! Перед вами представники братерського слов'янського народу. Не допустіть кровопролиття і непотрібних жертв".

Далі стоїть дротове загородження і ряд металевих протитанкових "їжаків".

За ними встановлено ще 2 щити. На одному з них українською мовою написано: "Україна. Контрольний прикордонний район. Острів Тузла", на другому – українською та російською: "Увага! Державний кордон України".

За цими щитами стоїть прикордонний стовп, флагшток з українським прапором і пост спостереження прикордонників.

Як заявив депутатам перший заступник глави Держприкордонслужби Михайло Коваль, прикордонники зроблять усе, щоб дамба не зайшла на українську територію.

Депутатів у поїздці на Тузлу супроводжує мер міста Керчі Олег Осадчев.

У четвер відстань від дамби до українського кордону складала 870 метрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування