Про Тузлу поставлять мюзикл. Лібрето написав журналіст Пінчука

П'ятниця, 24 жовтня 2003, 12:54
У листопаді в Києві на сцені театру "Сузір'я" буде поставлений мюзикл "Тузла", присвячений подіям навколо будівництва російською стороною дамби в Керченській протоці.

Про це на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у Києві в п'ятницю повідомив автор лібрето й один з авторів ідеї створення проекту, що працює на українському телеканалі ICTV - відомий російський тележурналіст і ведучий Дмитро Кисельов.

Говорячи про мету створення мюзиклу, Кисельов висловив думку, що "ці гарячі події, що зараз відбуваються (у Керченській протоці - ), в умовах яких ми живемо, вимагають художнього осмислення".

"Одна справа, коли за справу беруться політики і військові, а інше - коли художники, композитори, літератори і музиканти. Це природне явище, коли в такій передвоєнній атмосфері, а я переконаний, що зараз атмосфера нагадує передвоєнну, музи не повинні мовчати", - переконаний журналіст.

Він також виразив упевненість, що "це не останній проект такого роду".

На думку присутніх на прес-конференції художника-постановника мюзиклу Олега Кулика, "конфлікт (навколо Тузли) об'єднає Росію й Україну, тому що будь-які спірні питання проясняють позицію, відносини, емоції".

Як говориться в розданому журналістам прес-релізі, театральний проект "Тузла" - це "трагічна любовна історія, витримана в класичних канонах".

Короткий зміст сюжету: "Молодий росіянин хлопець-екскаваторник риє землю, щоб по косі наблизитися до прекрасної острів'янки. Прекрасна острів'янка бачить його в бінокль, подарований їй закоханим у неї командиром української прикордонної застави.

Зупинивши роботи на мілководді, у світлі ранкового сонця русич з піснею відправляється убрід. Прекрасна острів'янка бачить у прибульці Христа, що йде по хвилях, виконує арію романтичного чекання. До вечора прекрасна острів'янка вчиняє алегоричне убивство чужинця. Патріотична арія острів'янки зі словами "Ти зміг узяти мене, але не Тузлу". На схилах Дніпра оживає "Батьківщина-мати".

"Це все художній вимисел, для того, щоб розгойдати свідомість політиків і військових, котрі займаються цим у досить серйозному ключі", - прокоментував Кисельов зміст мюзиклу.

Він також запевнив, що "це некомерційний проект".

Музику до мюзиклу написав композитор Володимир Соляник, режисер-постановник –
Андрій Жолдак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування