Керівник УТ-1 бачив "темники" один раз

П'ятниця, 3 жовтня 2003, 13:56
Президент Національної телекомпанії Олександр Савенко заявляє, що не користується темниками, у чому його звинуватив під час сесії парламенту спікер Володимир Литвин.

цю заяву ніяк не прокоментую. Запитайте у нього, що він [Литвин] має на увазі. Я темники бачив єдиний раз у житті – у залі Верховної Ради, коли Андрій Шевченко демонстрував їх тут на екрані [під час парламентських слухань про політичну цензуру]", - заявив Савенко в інтерв’ю журналістам.

Савенко також заперечив, що опозиціонери не були гостями програми "Саме той". "А Георгій Крючков – це не опозиція? А Павло Мовчан?", - сказав Савенко.

Водночас, на питання, чи зможуть лідери опозиції потрапити у ефір "Саме той", він сказав, що "Національна телекомпанія не виготовляє цю програму, її робить телекомпанія "Гравіс".

На питання, чи будуть якісь політичні дебати між провладними й опозиційними силами на УТ-1, Савенко сказав: "Ми не займаємося організацією дебатів. Ми висвітлюємо діяльність Верховної Ради".

Савенко наголосив, що Перший національний канал "висвітлює діяльність Верховної Ради у повному обсязі".

"Депутатів 450, і кожен хоче бачити себе на каналі. Я їх розумію, але ж ми канал не парламентський", - сказав він. Савенко додав, що "немає механізму розміщення державного замовлення на Першому національному".

"У двох законах записано, що цим (розміщенням державного замовлення) займається Нацрада. При цьому там є різночитання. В одному записано, що "Нацрада розміщує", в іншому – що "Нацрада забезпечує розміщення", - сказав Савенко.

Він також здивувався, чому програми про діяльність парламенту на УТ-1 розміщує телекомпанія "Рада".

"Схема яка? Кабінет міністрів спрямовує гроші до Верховної Ради, яка через Нацраду розміщує державне замовлення на Національній телекомпанії. Там зазначалися обсяги мовлення й обсяги фінансування. Практика під час минулої й позаминулої сесії була така, що з’являється ще один гравець – телекомпанія "Рада". І насправді гроші ідуть у ТРК "Рада". Вони виготовляють програми про діяльність Верховної Ради. Де таке прописано?" – запитав Савенко.

"Українська правда"

Читайте також:

ЛИТВИН ЗВИНУВАЧУЄ УТ-1 У ЗАСИЛЛІ ТЕМНИКІВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...