ЮЩЕНКО ДУМАЄ, ЩО ЯНУКОВИЧ ЗНАВ ПРО ПОДІЇ В ДОНЕЦЬКУ. І ЮЩЕНКО "НАТХННЕНИЙ"

П'ятниця, 31 жовтня 2003, 21:12
Лідер "Наший України" Віктор Ющенко впевнений, що прем'єр-міністр Віктор Янукович знав про події, які мали місце останніми днями в Донецьку, і які призвели до зриву з'їзду "Нашої України".

"Я без сумніву вважаю, що прем'єр у курсі того, що відбувалося", - сказав Ющенко на прес-конференції по приїзду в Київ.

Коментуючи події, лідер блоку сказав, що, побувавши в Донецьку, "побачив одну з українських резервацій, де немає місця демократії". Він додав, що Донецький регіон є значимим регіоном для формування національної політики.

Він назвав "публічним цинізмом" дії влади області, зокрема, він нагадав, що по місту були розвішані антиющенківські бігборди з фашистською символікою.

За словами Ющенка, те, що вдалося зігнати таку кількість людей на площі для участі в антиющенківських акціях, "є демонстрацією слабкості цієї влади".

"Я бачив владу без позиції, яка підписалася у своїй нікчемності".

"Я переконаний, що справжній режисер (подій у Донецьку) сидить у Києві", - підкреслив лідер блоку. "Я дійсно хочу знати, яка сила була причетна до того, що відбулося в Донецьку", - сказав він.

У той же час Ющенко не виключив "специфичесих намірів, учинених іншою політичною силою".

При всім цьому те, що відбулося у Донецьку, викликало в Ющенка і почуття "натхнення". "Я бачив тисячу пар очей, зраджених, куплених, непідкорених. Це і є Україна".

Мітинг протесту в Донецьку Ющенко пояснив так: "Оголосили вихідний день на базарах. Сказали, що "Наша Україна" – це та сила, яка домагається десятикратного підняття єдиного податку (для працівників ринків). Усе навпаки – це зробив уряд, який має відношення до Донецької області".

Ющенко сказав також, що не вважає тих, хто протестував, комуністами, хоча їхній транспаранти були червоного кольору. "За іронією долі, я по прильоті в Київ в аеропорті зустрів Петра Миколайовича Симоненка. Який, до речі, летів у Донбас. Симоненко сказав, що таке отримує в цьому регіоні щоразу – фальсифікацію моралі й імені".

За словами Ющенко, у понеділок, 3 листопада, відбудеться засідання політради блоку "Наша Україна", на якому будуть розглянуті його подальші дії в зв'язку з останніми подіями навколо з'їзду в Донецьку.

Він підкреслив, що не стане поки що розкривати характер можливих дій.

За словами Ющенка, те, що відбулося в Донецьку, повинно бути розглянуто й у парламенті, і на засіданні фракції "Наша Україна", а також заслуговує на увагу органів внутрішніх справ.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування