Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФОРУМ "НАШОЇ УКРАЇНИ" У ЛЬВОВІ ПОЧАВСЯ НА ВЕЛОТРЕКУ, АЛЕ БЕЗ ЖИВЛЕННЯ

Субота, 1 листопада 2003, 11:43
Форум демократичних сил у Львові в суботу відкрився, як і планувалося, на велотреку Спортивного клубу армії Західного оперативного командування.

Про це повідомили "Українській правді" у прес-службі "Нашої України".

Там зазначили, що після відкриття з'їзду Ющенком зібрання має переміститися у інше місце, оскільки на велотреці "немає технічних засобів, щоб усі чули виступи".

За свідченням очевидців, на велотреці немає електроенергії, і Ющенко виступав у мегафон. Деякі трибуни знаходяться в аварійному стані, тому вони не займаються людьми. Відтак велотрек не зміг умістити усіх учасників зібрання.

Зранку в суботу близько 50 працівників міліції з 10.30 блокували ворота велотреку СКА у Львові. Чотири автобуси з учасниками форуму, які прибули з Самбору, встигли потрапити на територію велотреку до того, як працівниками міліції було перекрито вхід.

Рух вісімнадцяти автобусів, які прибули згодом, до 11.00 блокувався працівниками МВС, доки вони не отримали наказ розблокувати ворота велотреку.

Після збору біля велотреку учасники форуму мають вирушити пішою ходою до площі перед Львівською обласною радою, де відбудеться мітинг.

У п'ятницю народний депутат, керівник представництва блоку "Наша Україна" у Львові Петро Олійник повідомив, що представники командування в усній формі відмовили представникам блоку в наданні залу велотреку для проведення форуму.

Велотрек СКА вміщує близько п’яти тисяч осіб.

Як зазначив Олійник, "є три основні моменти, у яких місцева влада протидіяла "Нашій Україні" під час підготовки до проведення форуму".

"По-перше, влада не надавала приміщення для форуму. По-друге, влада не вживала заходів, щоб протидіяти загонам бойовиків, які приїжджали, зокрема, з Рівненщини з метою здійснення провокацій під час форуму. І третє: ДПА Львівщини заборонила всім автопідприємствам області надавати транспорт для потреб "Нашої України".

У суботу на прес–конференції у Львівській облдержадміністрації Ющенко зазначив, що йому відомо про те, що "у Львові присутні представники Банкової, завданням яких є зірвати сьогодні проведення форуму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування