МЗС ВВОДИТЬ ЦЕНЗУРУ ПРИ КОМІСАРІ ЄС

Понеділок, 10 листопада 2003, 13:47
Прес-служба Міністерства закордонних справ дала вказівку журналістам, присутнім на брифінгу голови МЗС Костянтина Грищенка й комісара ЄС Кріса Паттена, не ставити питання щодо подій навколо зриву з'їзду "Нашої України" у Донецьку.

Про це "Українській правді" повідомили кілька журналістів, присутніх на прес-конференції. За їх словами, прохання не ставити питання було дано "у формі рекомендацій" перед початком заходу.

Не питати Паттена про події у Донецьку рекомендував журналістам керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський.

Самі журналісти висловлюють здивування такою позицією прес-служби МЗС, оскільки у Паттена в цей же день буде виступ перед студентами Університету імені Шевченка, після якого журналісти матимуть змогу задати питання.

Як відомо, у понеділок в Києві з візитом перебуває комісар ЄС із питань міжнародних відносин Кріс Паттен. Минулої п'ятниці Євросоюз виступив із заявою, де висловив занепокоєння подіями, що відбулися в Донецьку 29-31 жовтня навколо з'їзду "Нашої України". ЄС закликає українську владу дотримуватися зобов’язань, взятих перед Європейським Співтовариством щодо демократії та свободи слова.

Читайте також:

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ СТАВ НА ЗАХИСТ ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування