ПЛОЩУ ПЕРЕД ПАРЛАМЕНТОМ ЗАПОВНИЛИ ШАХТАРІ Й ОПОЗИЦІЯ

Четвер, 27 листопада 2003, 08:50
За годину до відкриття роботи Верховної Ради будинок парламенту оточили мінтингувальники, які представляють партії опозиції та шахтарів Донецької області.

Пікет зайняв усю площу біля Верховної Ради та розтягнувся вздовж вулиці Грушевського. При цьому рух транспорту по одному боці вулиці перекрито.

За оцінкою кореспондента "Української Правди", на 9 ранку зібралося близько 5 тисяч пікетників.

При цьому шахтарі та мітингувальники від опозиційних партій змішалися.

Представники "Нашої України" та БЮТ підійшли ззаду з транспарантами до гірників. Таким чином, все виглядає так, ніби шахтарі стоять із гаслами "Уряд Януковича у відставку!", "Ні - зменшенню мінімальної зарплати!".

У парку біля пам'ятника Ватутіну знаходиться ще одна група пікетників, яка поки не підійшла до парламенту. Там же встановлені 7 біо-туалетів, які, за словами представників "Нашої України", вони встановили з власної ініціативи для збереження громадського порядку.

На четвер у парламенті заплановане ухвалення бюджету в другому читанні. В цей же день опозиція проведе акції протесту проти зниження мінімальної зарплати, підвищення цін на хліб і комунальні послуги та дій уряду Януковича в цілому. Разом з тим, з Донецька до Києва привезли представників вугільної галузі для участі в альтернативному мітингу на підтримку бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування