Держдеп США написав теплого листа Грищенку

Субота, 10 квітня 2004, 14:36
Держсекретар США Колін Пауелл висловив вдячність Україні за участь у коаліційних силах в Іраку.

Про це ідеться у листі Пауелла на адресу міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, про який повідомляє прес-служба МЗС.

"Від імені уряду США і американського народу я хотів би особисто висловити найглибшу вдячність українському уряду за постійну непохитну підтримку коаліційних зусиль, направлених на те, щоб створити стабільність та нове майбутнє для народу Іраку", – йдеться у листі.

Пауелл "високо оцінює хоробрість і відвагу, продемонстровані українськими солдатами, зокрема під час нещодавніх подій в Ель-Куті", повідомляє прес-служба.

Держсекретар також підтверджує готовність до діалогу та обміну думками стосовно перебігу миротворчої операції і майбутнього Іраку.

Як повідомлялося, цієї середи українські миротворці здійснили успішну операцію із виведення з Ель-Куту до базового табору 6-ої ОМБр всіх представників тимчасової цивільної адміністрації провінції Васіт.

Після цього Ель-Кут за наказом американського командування залишили самі українські миротворці.

Як відомо, 30 березня повідомлялося про те, що лист президенту Леоніду Кучмі написав президент США Джордж Буш, де висловив "захоплення мужньою і незмінною роллю України, яку вона відіграє у звільненні народів Іраку й Афганістану".

У той же час 4 березня із заявою Держдепу виступив речник відомства Річард Боучер. Він висловив занепокоєння "спробами української влади обмежити доступ громадськості до незалежної інформації, закриттям радіо "Континент" та зняття з ефіру радіо "Свобода", "Голосу Америки" та інших міжнародних радіомовників".

Читайте також:

Буш написав Кучмі захоплений лист

ДЕРЖДЕП США ЗАЯВЛЯЄ ПРО НАПАД НА ДЕМОКРАТІЮ В УКРАЇНІ

В Іраку українських миротворців-охоронців обстрілювали з міномету

В зоні українських миротворців в Іраку ситуація залишається напруженою



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування