ВЕРХОВНА РАДА ЗДАЛА КЕРЧЕНСЬКУ ПРОТОКУ РОСІЇ

Вівторок, 20 квітня 2004, 13:22
Верховна Рада України ратифікувала договір між Україною і Російською федерацією про співробітництво у використанні Керченської протоки і Азовського моря.

За відповідне рішення проголосували 274 депутати. Договір не підтримали фракції "Нашої України", БЮТ та СПУ.

Виступаючи після ратифікації договору, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що "сьогодні відбулася здача Керченської протоки Верховною Радою".

"Пам'ятаєте, ми майже зі зброєю захищали острів Тузла, щоб не здати Керченську протоку, а сьогодні це зробили депутати", – наголосила Тимошенко, зазначивши, що народ повинен знати імена тих, хто здав його інтереси.

Перед ратифікацією договору парламент не підтримав два проекти закону про неприйнятність договору між Україною і Російською федерацією про ратифікацію договору про співробітництво у використанні Керченської протоки і Азовського моря. Проекти депутатів Шкіля та Рудьковського підтримали відповідно 117 та 118 депутатів.

Виступаючи перед ратифікацією угоди, депутати опозиційних фракцій вказували на припустимість схвалення такого договору, а також закидали МЗС те, що воно не допрацювало щодо цього договору і не досягло реальних домовленостей і гарантій від Росії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...