Ющенко каже, що Білоконю "місце біля параші", а СДПУ(о) - фашисти

Середа, 21 квітня 2004, 14:21
Віктор Ющенко вимагає звільнення міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя та голови Закарпатської обладміністрації Івана Різака. Він відзначає, що події у Мукачевому засвідчують, що МВС, СБУ та місцева влада злилися з бандитами.

Про це Ющенко заявив у вівторок, виступаючи у парламенті з приводу подій у Мукачевому, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Події, які відбулися 18 квітня, засвідчують, що в Україні МВС, СБУ та місцева влада злилися з бандитами. Для Закарпаття "місцева влада" і "бандити" – тотожні поняття . Це теза номер один. В Україні стався кримінальний заколот: у Мукачевому владу силою захопили представники СДПУ(о) за допомогою криміналітету", – заявив лідер "Нашої України".

"Пане генерале, ви не забезпечили охорону урн, ви не забезпечили охорону дільниць, ви не забезпечили охорону бюлетенів і виборчих документів. Все, що вам доручалося, ви не забезпечили. Тому в моєму розумінні ви не є міліціонером. Ви навіть не є сторож", – сказав Ющенко, звертаючись до голови МВС Білоконя.

"І тому я до вас звертаюся як капітан запасу української армії до генерала. Ви зрадили все, що можна було зрадити. Ви зрадили закон, ви зрадили виборця, ви стали на сторону криміналітету. Ваше місце сьогодні дійсно біля параші. Бо ви діяли як злодій. І тому, я розумію, що у вас не вистачить офіцерської честі написати заяву про відставку. Ми вимагаємо вашої відставки!" – наголосив Ющенко.

"Це є наша політична позиція. Я сподіваюся, що я доживу до того часу, коли ви будете робити звіт перед законом і прохати вибачення у скривджених виборців Мукачевого", – сказав він, звертаючись до голови МВС.

За словами Ющенка, це саме можна сказати і про голову пана Різака. "У найтяжчі години для мукачівської громади він не був з громадою, він був із бандитами. Він зрадив громаду, він зрадив Закарпаття", – наголосив Ющенко.

Він висловив переконання, що "натхненником злодіянь у Мукачевому є СДПУ(о)". "Тому по всіх ознаках, які там чинилися, я стверджую, що СДПУ(о) – партія фашистської спрямованості, яка працює з бандитами", – додав лідер "Нашої України".

Ющенко наголосив у виступі, що головне сьогодні – "не кого як били, як поводилась міліція чи як поводилась влада".

"Головне те, що у Мукачевому вибори відбулися. Виграв вибори Віктор Балога. За нього проголосували 19 385 виборців, або 51 відсоток тих, хто взяли участь у виборах. Ми володіємо первинними протоколами, які засвідчують цю перемогу. І для нас не є фактом перемога Нусера", – зазначив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News