Путін погодився створити зону вільної торгівлі з Україною. ЄЕП компенсує витрати

Субота, 15 травня 2004, 15:56
Уряди Росії й України в найближчі дві-три тижні домовилися підписати протокол про скасування вилучень, що ще існують у рамках зони вільної торгівлі.

Про це в суботу на зустрічі з президентом Володимиром Путіним повідомив прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

Він, зокрема, відзначив, що "на жаль, усе ще є приклади розслідування по деяких товарах".

Прем'єр-міністр Росії Михайло Фрадков зі своєї сторони відзначив, що "потрібно іти від практики бар'єрів у торгівлі і забезпечити взаємний доступ товарів на наші ринки".

Володимир Путін на початку зустрічі поздоровив прем'єра України з результатами діяльності його уряду в першому кварталі 2004 року. Зокрема, ріст економіки на Україні склав 10%, а ріст зарплати на цій основі - у середньому 5%.

"Це гарний результат, я вас поздоровляю", - сказав президент Росії.

Путін заявив, що упевнений, що витрати російського бюджету від створення зони вільної торгівлі з Україною будуть компенсовані за рахунок ефекту від створення Єдиного економічного простору.

"Для нашого бюджету будуть певні витрати, зараз уряд вважає це, але ефект від створення єдиного економічного простору, росту товарообігу компенсує ці витрати", - сказав президент.

"Темп росту товарообігу з Україною, що у першому кварталі склав 35 відсотків підтверджує це", - відзначив глава російської держави.

Віктор Янукович зі своєї сторони відзначив, що на сьогоднішнім засіданні експертних груп обговорювалося питання непрямих податків.

"Ми розуміємо, що на першому етапі вашому бюджетові не уникнути утрат від цього, але вони будуть компенсовані за рахунок товарообігу", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що коли буде створена зона вільної торгівлі, підуть усі бар'єри і це приведе до росту товарообігу.

"Підприємці Росії й України навчилися працювати й говорять нам - дайте працювати і не заважайте", - сказав український прем'єр.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...