Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У КИТАЇ РОЗБИВСЯ УКРАЇНСЬКИЙ ЛІТАК. 6 УКРАЇНЦІВ ЗАГИНУЛО

Вівторок, 18 травня 2004, 00:00
Керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський у вівторок на брифінгу в Києві підтвердив, що вантажний літак ІЛ-76, що розбився в Китаї у вівторок вранці, належав українській авіакомпанії.

Однак назву авіакомпанії він не уточнював.

За словами Лубківського, у результаті катастрофи загинуло шестеро українців - членів екіпажу. "За попередніми даними, серед загиблих може бути також один громадянин Азербайджану", - додав глава прес-служби.

Зараз МЗС України з'ясовує обставини аварії.

Раніше про те, що вантажний літак Іл-76, що розбився у вівторок поблизу північно-західного китайського міста Урумчі, належав Україні і був орендований азербайджансько-китайською компанією, повідомили китайські ЗМІ з посиланням на представника Азербайджану, що знаходиться на місці трагедії.

Український літак було орендовано "однією спільною азербайджансько-китайською компанією" і "під прапором Азербайджану" доставляв вантаж з китайського міста Тайюань в Уральськ на "замовлення російської фірми", - повідомив азербайджанський представник. За його словами, літак керувався українським екіпажем.

У приймальні першого заступника директора Держконцерну "Азербайджанські авіалінії" Сабіра Ільясова повідомили, що літак, який зазнав катастрофи, належить українській стороні і до Азербайджану не має жодного стосунку.

У той же час керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський повідомив РІА "Новини", що в українському МЗС не мають інформації про орендаторів літака.

Раніше повідомлялося, що літак належав азербайджанській авіакомпанії.

Іл-76, що зробив посадку у вівторок у місті Урумчі (Сіньцзян-Уйгурський автономний район) для дозаправки, виконував політ з міста Тайюань (провінція Шаньсі) у Баку.

Через дві хвилини після злету літак впав поблизу житлових будинків, приблизно за десять кілометрів від злітно-посадочної смуги. При падінні літак вибухнув і згорів. Сім членів екіпажу загинуло.

Жертв серед місцевого населення нема, легких пошкоджень зазнали місцеві селянські житла.

Як повідомляють китайські ЗМІ, зараз рятувальники ведуть пошуки "чорної скриньки", місце події оточене поліцією.

За словами представників російських авіакомпаній, причиною трагедії могло стати перевантаження літака в умовах дуже спекотної погоди в Урумчі - понад 35 градусів за Цельсієм.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування