Опозиція блокуватиме трибуну, щоб "Криворіжсталь" не дісталась Пінчуку і Ахметову

Середа, 19 травня 2004, 18:56
Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради із питань приватизації пропонує президенту України звільнити з посади голови Фонду держмайна Михайла Чечетова "за допущені порушення законодавства й завдання шкоди інтересам держави в процесі приватизації державного майна".

Така пропозиція міститься в проекті постанови Верховної Ради "Про звіт Фонду держмайна про виконання в 2003 році "Державної програми приватизації на 2000-2002 рік", яке комісія схвалила на засіданні у вівторок.

Комісія заслуховувала звіт Фонду держмайна про приватизацію минулого року і прийняла рішення визнати роботу ФДМУ за 2003 рік незадовільною. "За" проект проект проголосували 6 із 12 членів Комісії.

Депутати зазначали, що при приватизації держмайна минулого року Фонд держмайна не раз порушував законодавство України. Зокрема, в договори купівлі-продажу контрольних пакетів акцій підприємств, що мають стратегічне значення, не включалася вимога для покупця забезпечити прибуткову діяльність реформованих підприємств.

В результаті цього, наголошується в постанові, "діяльність цих підприємств стала збитковою, що завдало шкоди інтересам держави". Депутати також інкримінують Фонду, що він "не раз використовував надані державою повноваження на користь третіх осіб, усупереч інтересам держави".

Комісія також звинувачує Фонд у тому, що він надавав народним депутатам недостовірну інформацію про хід приватизації й стан, в якому знаходиться управління державними корпоративними правами.

Голова спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Валентина Семенюк також повідомила журналістам, що опозиційні фракції блокуватимуть у четвер роботу парламенту у разі невнесення у порядок денний постанови про припинення приватизації "Криворіжсталі".

За її словами, така домовленість уже досягнута чотирма опозиційними фракціями.

Раніше Семенюк заявляла, що умови приватизації найбільшого в Україні металургійного комбінату "Криворіжсталь" виписані таким чином, що його єдиним покупцем може бути тільки консорціум підприємств Віктора Пінчуком і Ріната Ахметова.

УНІАН

Читайте також:

Опозиція спробує не дозволити Пінчуку й Ахметову приватизувати "Криворіжсталь"

"Наша Україна" проти того, щоб "Криворіжсталь" дісталася олігархам

Росія не просила Януковича, щоб він оголосив війну консорціуму Пінчука-Ахметова

"Інтерпайп" і "донецькі" об'єдналися, щоб купити "Криворіжсталь"?


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування