Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ЛЮДИНУ, ЩО ВИКРАЛА БЮЛЕТЕНІ В МУКАЧЕВОМУ

Середа, 2 червня 2004, 15:07
Затримано підозрюваного у крадіжці виборчих бюлетенів під час виборів у Мукачевому, повідомили в центрі громадських зв'язків УМВС України в Закарпатській області.

Як розповіли в ЦГЗ, раніше засуджений безробітний житель Мукачевого прийшов у Мукачівський міськвідділ міліції 31 травня "із повинною".

"Він розповів, що близько 2.15 ночі з 20 на 21 квітня він і ще одна людина пройшли у виконком, зв'язали чергового охоронця і, скориставшись відсутністю міліції (за словами сержанта патрульно-постової служби міліції, що чергував у ту ніч, Михайла Жумелі був відданий наказ залишити приміщення), зламали двері в кімнату, де зберігалися документи і викрали близько 5 тис. бюлетенів.

Частину з них знищили на місці, інші вивезли на окраїну Мукачевого і спалили на березі річки Латориця", - повідомили в ЦГЗ.

Як розповів міліції затриманий, другий чоловік - спільник у крадіжці - помер 10 травня від важкої хвороби - відкритої форми туберкульозу.

За інформацією співрозмовника агентства, уже видана санкція на арешт підозрюваного в крадіжці бюлетенів, він утримується під вартою у міськвідділі міліції.

Слідство проводить прокуратура Мукачевого. Арештованому інкримінується крадіжка й знищення особливо важливих документів, а також заподіяння тілесних ушкоджень охоронцеві.

У ЦГЗ також не виключили, що "ці два чоловіки, підозрювані в крадіжці бюлетенів, - усього лише виконавці їм, імовірно, заплатили за крадіжку".

Разом з тим, як відзначили в ЦГЗ, знайти замовників злочину буде нелегко, тому що "затриманий навряд чи знає їх".

За інформацією співробітників міліції, заява сержанта Жумелі у вівторок у Верховній Раді України має під собою вагомі підстави, тому що збігається зі свідченнями затриманого.

Як повідомлялося, у вівторок уповноважена з прав людини Ніна Карпачова зачитала в парламенті заяву сержанта патрульно-постової служби з Мукачевого Михайла Жумелі. У заяві сержант повідомляє, що залишив будинок міськради, де зберігалися виборчі бюлетені, і який він із колегами охороняв, за наказом свого керівництва.

Сам Жумеля також був присутній у парламенті.

Відповідно до заяви сержанта, заступник начальника міськвідділу міліції дав наказ Жумелі залишити приміщення міськради, яке він охороняв. Решта його товаришів по службі були зняті з постів не тільки в будинку міськради, але і біля воріт.

За свідченням Жумелі, у той час як заступник начальника міської міліції віддавав цей наказ, поруч з ним знаходилися незнайомі люди.

"Коли о 2 годині ночі ми повернулися, то побачили світло у вікні другого поверху, а також розбиту секретну кімнату, де зберігалися документи", - говориться в заяві.

Сержант стверджує, що відразу ж після цього в міськраду прибули обидва заступники начальника міськвідділу міліції і тільки після них - оперативно-слідча група.

Міліціонер стверджує, що після прибуття в Мукачеве першого заступника генерального прокурора Віктора Кудрявцева, Жумеля повідомив йому про подію, однак реакції прокурора не було.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Для МВС заяви Жумелі "не сенсація"

Сержант із Мукачевого відтворює події ночі погрому

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування