ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

Понеділок, 21 червня 2004, 13:42
Генеральна прокуратура України відкидає твердження британської газети "Індепендент", що генпрокурор Геннадій Васильєв гальмує слідство у справі Гонгадзе.

"На сьогодні ні в Генпрокуратурі, ні в МВС не існує офіційних документів чи звернень осіб, які причетні до розслідування (справи Гонгадзе), що їм хтось перешкоджає виконувати свої службові обов'язки", - сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко на брифінгу в Києві.

Він скептично прокоментував статтю в "Індепендент": "Що стосується посилань на анонімні джерела, на якихось міфічних працівників правоохоронних органів, то ми ставимося з великим сумнівом (до публікації)".

Водночас Руденко сказав, що Генпрокуратура ще хоче вивчити оригінал публікації.

На уточнююче питання він не заперечив, що Генпрокуратура взагалі може ніяк не реагувати на статтю в "Індепендент": "Чи буде публікація перевірятися, чи ні – я заявляти не буду. Якщо слідчий побачить нові дані, які треба перевірити – він це зробить".

Руденко заявив, що справа Гонгадзе "активно розслідується, її не закрито і склад слідчої групи не змінювався".

На питання стосовно генерала МВС Олексія Пукача, який звинувачувався у знищенні документів по справі Гонгадзе, то речник Генпрокуратури сказав: "Якби були докази, які б свідчили про винуватість цієї особи, то, мабуть, стосовно нього виконувалися б відповідні слідчі дії".

Руденко не зміг сказати, чим зараз займається Пукач або співробітник УБОЗ Музика, який, як писала "Індепендент", входив до банди "Киселя" і був причетний до вбивства Гонгадзе.

"Ми не проводимо зовнішнє спостереження за цими особами. Люди займаються тим, чим вважають за потрібне", - сказав речник Генпрокуратури.

Як відомо, в суботу "Індепендент" оприлюднила великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм. Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

"Українська правда"

Читайте також:

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...