Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що в середу "влада почала силовий сценарій"

Середа, 23 червня 2004, 14:56
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає схвалення законопроекту 4180 у першому читанні свідченням початку силового сценарію передач влади.

"Влада іде силовим сценарієм", - сказав Ющенко журналістам після попереднього схвалення законопроекту змін до Конституції 4180.

За його словами, політична реформа вимагає "чистий простір для політичних дискусій", і для цього треба було відокремити вибори президента від внесення змін до Конституції.

"Якщо цього не робиться, то це політична манипуляція, мета якої – як через реформу зберегти владу", - сказав Ющенко.

Він також наголосив, що парламент не мав права ухвалювати проект 4180.

"У висновку Конституційного суду чорним по білому написано, що законопроекти 4105 і 4180 – це аналогічні документи", - сказав Ющенко і нагадав, що після провалу 4105 у квітні 2004 повертатися до розгляду цих змін до Конституції можна було лише через рік.

"Те, що сьогодні відбулося – це свідчення плюндрування Конституції України", - сказав Ющенко.

"Якщо ви хочете рухати політичну реформу, то є чистий законопроект 3207-1. Він не досконалий, однак щодо нього хоча б немає застереження Конституційного суду, що він ідентичний проекту 4105", - додав він.

Як відомо, у середу парламент попередньо схвалив законопроект змін до Конституції 4180. Перед цим 8 квітня Верховна Рада провалила схвалення в цілому змін до тих же статей Конституції, які були оформлені у проект 4105.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...