Сергій Шолох свідчитиме в суді. Але тільки коли судитимуть Медведчука і Кучму

Вівторок, 8 червня 2004, 19:21
Сергій Шолох, керівник радіо "Континент", не збирається повертатися в Україну для участі в судовому процесі за позовом до видання "Україна молода".

Як заявив в ефірі "Громадського радіо" Шолох, він приїде в Україну тільки тоді, коли будуть "прилюдно судити Медведчука і Кучму". "Тоді я буду як свідок. А зараз я не приїду", - сказав Шолох.

Коментуючи позов редактора черкаської газети Валерія Воротника та колишнього юриста ІМІ Марії Самбур до газети "Україна молода" та інтернет-видання "Українська правда", Шолох зазначив, що "позови мають декілька пластів".

"Перше – це спосіб придушення Інтернет-преси. Друге - ці двоє позивачів нічого не змогли зробити, жодного замовлення вони не виконали, вони намагаються себе продавати в якийсь передвиборчий штаб. Нічого вони не зможуть зробити, ніхто їх не купить.

По-третє, це спроба витягнути мене в Україну. Ці спроби відбуваються вже досить довго. Принаймні, за ці 100 днів, що я за кордоном, тричі мене намагалися схопити й вивезти. Нічого не вийшло і не вийде", - сказав Шолох.

"Але я чітко розумію: як тільки я перетну кордон, мене схоплять. І ті погрози, які оприлюднені на сайті "Опозиція", будуть виконані. Там чітко сказано, що Сергія Шолоха, його тіло без голови буде знайдено на одному з київських смітників. Це реальна погроза", - зазначив він.

"Я знаю, що, згідно із законом України, генпрокурор має порушувати кримінальну справу за фактом публікації у пресі. Тому я звертаюся до генерального прокурора, щоб він дослідив цей сайт – oppo.info – де реальна погроза на адресу з моїм прізвищем. У такій ситуації повертатися в Україну безглуздо", - сказав Шолох.

"Єдине, що мене дивує, на що саме образились Самбур та Воротнік, чим саме я їх образив..." – запитав Шолох.

У вівторок Шевченківський суд Києва почав розглядати позов Воротніка й Самбур до газети "Україна молода". Позивачі вимагають по 10 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду, завдану поширенням про них неправдивої інформації.

На думку позивачів, інтерв'ю з директором радіо "Континент" Сергієм Шолохом, надруковане в "Україні молодій" 11 березня цього року, містить неправдиву інформацію про них. При цьому, Марія Самбур відмовилася уточнити, яку саме інформацію про себе вона вважає неправдивою.

За словами журналістки "України молодої" Олени Зварич, яка брала інтерв'ю в Шолоха, він повідомив, що Воротнік і Самбур причетні до погроз на його адресу. На думку редакції "України молодої", цей позов має політичний підтекст.

Суд у вівторок ухвалив рішення притягнути як співвідповідача за позовом до "України молодої" керівника радіо "Континент" Сергія Шолоха.

Сергій Шолох, керівник радіо "Континент", яке припинило мовлення 3 березня цього року. Радіостанція транслювала програми Української служби ВВС, радіостанцій "Голос Америки", "Німецької хвилі", "Польського радіо" та "Громадського радіо".

У лютому Сергій Шолох виїхав з України і зараз перебуває в одній з європейських держав.

Читайте також:

Шолоха притягнуть як співвідповідача у позові до "України молодої"

"Українська Правда" vs Воротнік-Самбур: все йде за планом

"Українська правда" повернула позов до суду

Кризові менеджери Медведчука оголосили війну УП

САМБУР ТА ВОРОТНІК ПОДАЛИ ПОЗОВ ПРОТИ "УКРАЇНИ МОЛОДОЇ"

Ірина Погорєлова: Позов проти "Української правди": під усім цим є справа Гонгадзе

Позов проти "Української правди" відбиває бажання говорити у адміністрації президента

"Батьківщина": Медведчук зрозумів, що програв, тому намагається знищити "Українську правду"

Ющенко вважає, що ситуація з "Українською правдою" – удар по іміджу влади

"Собор" на підтримку "Української правди" буде пікетувати суд. СПУ віддасть техніку

Порошенко: позов проти "Української правди" - підтвердження "попрання" свободи слова в Україні


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування