Янукович купив за "кошти на відрядження" листи Грушевського і подарував у музей

П'ятниця, 16 липня 2004, 17:19
Прем'єр-міністр Віктор Янукович передав Історичному музею 44 листи першого президента України, глави української Центральної Ради Михайла Грушевського.

На церемонії передачі документів у п'ятницю в Києві віце-прем'єр з гуманітарної політики Дмитро Табачник, який за дорученням прем'єра передавав документи, повідомив, що листи Грушевського за період до й під час Першої світової війни придбані Януковичем у колекціонера за власні кошти. Тепер вони як особистий внесок передаються у фонди Історичного музею.

Табачник висловив переконання, що ці листи знайдуть гідне місце в колекції музею і будуть корисними як для відвідувачів, так і для дослідників.

У цих листах мова йде про політичні проблеми. Крім того, серед документів є вітальні листівки до свят. Листи зібрані з колекцій США, Парижа, Відня.

Коментуючи журналістам цю подію, Табачник відзначив, що колекціонування листів дуже поширене в усьому світі і в усьому світі є дуже багато спеціалізованих антикварних магазинів, у яких можна придбати такі документи.

"Можливість придбати ці документи є практично в кожного", - підкреслив Табачник, додавши, що листи українських діячів на сьогоднішній день не дорогі.

Немає проблем під час якогось закордонного відрядження відвідати один з таких магазинів, якщо є час і бажання. "Те, що зроблено прем'єр-міністром, - логічний крок продовження української традиції", - сказав Табачник, відзначивши, що в Україні було багато меценатів, які займалися розвитком української культури.

"Той, хто бажає шукати сенсації сьогодні - їх не знайде, тому що листи Грушевського, листа Винниченка можна придбати в обсязі коштів, які виділяються на відрядження членам уряду і не тільки прем'єру, але й заступникам прем'єра", - сказав Табачник, додавши, що для цього потрібно мати тільки бажання.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування