Ющенко змусить Тягнибока вибачиться за "москальсько-жидівську" мафію

Вівторок, 20 липня 2004, 19:10
Віктор Ющенко піддав жорсткій критиці ксенофобські висловлювання Олега Тягнибока і попередив його про можливість виключення з фракції.

Про це повідомляє персональний сайт Віктора Ющенка.

За словами прес-секретаря Ющенка Ірини Геращенко, "питання Тягнибока розглядалася у вівторок на засіданні координаційного комітету коаліції "Сила народу".

Колеги по коаліції засудили висловлювання Тягнибока, але висловилися за те, щоб дати йому шанс усвідомити та виправити свої помилки.

Ющенко нагадав про високу відповідальність фракції "Наша Україна" перед своїми виборцями. Він повідомив, що мав "жорстку і неприємну розмову із Тягнибоком", йому було висунуто вимогу "покаятися та вибачитися перед тими людьми, чиї національні почуття він образив".

За словами Ющенка, Тягнибок "усвідомлює міру своєї відповідальності і готовий вибачитися".

Ющенко підкреслив, що він не сприймає ксенофобії і антисемітизму у будь-яких проявах і буде жорстко класти край будь-яким спробам використати тему міжнаціональних стосунків у політиці.

Геращенко також повідомила, що Тягнибок вже підготував відповідну заяву і звертається до преси із проханням дати йому можливість через засоби масової інформації вибачитися перед усіма, чиї почуття він образив.

Минулої суботи народний депутат Тягнибок, виступаючи на мітингу біля могили командира Української повстанської армії Клима Савура на Івано-Франківщині, зокрема, сказав: "Вони не боялися як i ми зараз не маємо боятися, вони взяли автомат на шию i пiшли в тiї лiси, вони готувалися i боролися з москалями, боролися з нiмцями, боролися з жидвою i з iншою нечистю яка хотiла забрати в нас нашу українську державу… Треба вiддати Україну, нарештi, українцям. Отi молодi люди i ви, сивочолi, оце є та сумiш якої найбiльше боїться москальско-жидiвська мафія, яка сьогоднi керує в Українi".

Сюжет про це було показано у понеділок в ефірі каналу "Інтер".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...