Пінчук заснував у Ялті форум, а потім повезе гостей в Лісабон на футбол

Субота, 3 липня 2004, 13:17
Зять президента Віктор Пінчук заснував у Ялті форум західних політиків і експертів під назвою "Ялтинський діалог".

Про це радіо "Свобода" повідомив німецький політолог Александр Рар.

"Такі "Ялтинські європейські семінари" мають відбуватися щороку. Вони мають стати таким собі українським Давосом для міжнародних журналістів, політиків, бізнесменів, де обговорюватимуться проблеми наближення України до Європейського союзу", - розповів Рар.

За його словами, "під головуванням Пінчука тут зібралася низка визначних осіб".

"Найвідоміший учасник – колишній прем’єр Канади пан Кретьєн. Із Німеччини приїхав радник Шредера. Із Франції приїхав Строс-Кан, депутат парламенту. Із Англії приїхав міністр торгівлі, представники прем’єр-міністра Блера, депутати. Є й представники Польщі, Болгарії", - зазначив Рар.

"І за круглим столом не академічні розмови ведуться, а просто й конкретно обговорюють питання, що Україна повинна зробити найближчими роками у відносинах з ЄС, – бо тут є така думка, що час тисне", - додав німецький політолог.

На питання, чи Пінчук таким чином дбає про свої власні інтереси після президентських виборів, Рар сказав: "Це його право турбуватися про власний бізнес. Це дійсно присутнє. Але я не думаю, що він боїться, що йому щось загрожує після президентських виборів. Пінчук хоче мати пряме спілкування з політиками, так як це вже давно роблять великі бізнесмени з Центральної і Східної Європи".

"Він поки що, як частково і весь український бізнес, перебуває у політичній ізоляції. Українські олігархи, українські фінансово-промислові групи намагаються виходити на міжнародну арену", - зазначив Рар.

"Дійсно, створюється семінар, щоб використовувати цю структуру і для сприяння власному бізнесу. Але гадаю, що ідея німецького підприємця Шваба, який започаткував Давоський форум у Швейцарії, вона не дуже відрізнялася від тої ж ідеї Пінчука", - додав він.

На питання, чи підіймалося питання приватизації "Криворіжсталі", Рар сказав, що це "порушувалося лише дотично, і то в промові самого Пінчука, який дав знати, що цей процес відбувався на леґальних засадах".

За словами Рара, семінар у Ялті протриває до неділі, коли "ми всі разом прямуємо до Лісабона, щоби закінчити семінар уже на стадіоні, де ми будемо дивитися фінал європейського чемпіонату на запрошення пана Пінчука".

"Ми полетимо приватним рейсом, який спонсорує "Інтерпайп", що й організовує цю конференцію", - додав Рар.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News