ТЕРОРИСТИ З ТРОЄЩИНИ ЗІЗНАЛИСЯ В ПІДГОТОВЦІ ПЕРЕВОРОТУ ПРОТИ РЕЖИМУ. БЕЗ АДВОКАТІВ

Субота, 28 серпня 2004, 11:46
Підозрювані у скоєнні вибухів на речовому ринку "Троєщина" зізналися, що метою їх дій було повалення існуючого політичного режиму.

Про це заявив на прес-конференції у суботу заступник міністра внутрішніх справ, керівник київської міліції Олександр Міленін.

На прес-конференції також було продемонстровано відеофільм із зізнанням одного з підозрюваних.

Він говорить, що до вибухів його спонукало те, що "він нічого не може зробити для цієї країни", що він не вдоволений суспільно-політичним становищем і "хотів спонукати, щоб суспільство задумалось".

Як відомо, 26 серпня київська міліція затримала "організоване злочинне угрупування" у кількості чотирьох осіб, за підозрою у скоєнні вибухів на ринку "Троєщина". Пізніше було затримано ще одного мешканця Чернігівської області.

Двоє із затриманих мають посвідчення Української народної партії, що входить у блок Ющенка. Ще один затриманий співробітник 5-го каналу.

За словами Міленіна, у ході слідства затримані у скоєнні даного злочину "зізналися повністю".

"За їх словами, мотивом щодо злочинних дій було внесення дестабілізації у суспільство, скомпроментування владних структур та спроба довести громадянам неспроможність влади їх захистити", - говориться в прес-релізі київської міліції, озвученому на прес-конференції.

При цьому на запитання журналістів, чи були присутні при дізнаннях адвокати підозрюваних, представники міліції заявили, що вони відмовилися від адвокатів.

Наразі троє з чотирьох затриманих арештовані. Проти них порушені кримінальні справи за статтями 121 ККУ - "Умисне тілесне пошкодження", що передбачає строк ув'язнення від 7 до 10 років, та статтею 296 – "Хуліганство", що передбачає від 3 до 7 років.

Четвертий підозрюваний затриманий у порядку статті 115 КПК України. Співробітниця секретаріату УНП, затримана у четвер, проходить у справі як свідок і відпущена на свободу без підписки про невиїзд.

На прес-конференції також було продемонстровано речові докази та політичну літературу, вилучені у підозрюваних.

Серед них, зокрема, були мобільні телефони, за допомогою яких начебто приведено в дію вибухові пристрої, гаманець із грошима, цвяхи, "аналогічні тим, що використовувалися у вибухових пристроях", пластикові трубки, суміш у банці з-під "Нескафе", марганцівка тощо.

Також були продемонстровані роздруківки з Інтернету, схеми пристроїв, політичні листівки з фашистською символікою, листівки "Свободи" та агітація за Віктора Ющенка.

Українська правда


Читайте також:

ТЕРОРИСТ ІЗ ТРОЄЩИНСЬКОГО РИНКУ ПРАЦЮЄ НА "5 КАНАЛІ"

ЩОБ ЗГАНЬБИТИ ЮЩЕНКА, МІЛІЦІЯ ЗРОБИТЬ ТЕРОРИСТКОЮ ВАГІТНУ ЖІНКУ?

Міліція звинувачує в підриві "Троєщини" членів блоку Ющенка




"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування