"ТЕРОРИСТИ" З ТРОЄЩИНИ ПРАЦЮВАЛИ НА САТЕЛІТІВ МЕДВЕДЧУКА

Субота, 28 серпня 2004, 15:03
Серед підозрюваних у вибухах на Троєщинському ринку немає представників Української народної партії, яка входить у блок Віктора Ющенка.

Про це заявили на прес-конференції начштабу Ющенка Роман Безсмертний, лідер УНП Юрій Костенко та керівник секретаріату партії Богдан Соколовський.

Безсмертний навів прізвища учасників угруповування, яке підозрюється у скоєнні вибухів

Серед них є такий собі Олександр Пастух, який працює в штабі кандидата в президенти Богдана Бойка. Саме Пастух визнав, що виготовив пристій, який було використано на Троєщині.

Як відомо, Бойко, на думку політологів, є технічним кандидатом влади і він бере участь у виборах для створення інформаційних приводів проти Ющенка.

Ще один учасник – Дмитро Савченко, який працює на "5 каналі", раніше працював охоронцем лідера "Братства" Дмитра Корчинського, а зараз перебуває в партії УНА Едуарда Коваленка.

Як відомо, і Корчинський, і Коваленко спеціалізуються на провокаціях, спрямованих проти Ющенка.

Ще один учасник цих подій Тарас Швиденко є активістом організації "Тризуб", яка підтримує Богдана Бойка – "Тризуб" входить у коаліцію на підтримку Бойка як кандидата у президенти "Рух українських партіотів".

За словами учасників прес-конференції, Швиденко брав участь у розгромі студентських акцій.

Затримана, а пізніше відпущена Наталія Ковальчук проживає з Швиденком і працює в секретаріаті УНП – у відділі, який відає документацією, зокрема, партійними посвідченнями.

Як раніше у суботу зранку повідомила міліція, серед затриманих за вибухи два члени "Тризубу", один член УНП і звукорежисер "5 каналу".

Костенко зазначив на прес-конференції, що депутатам-нашоукраїнцям Асадчеву та Жовтяку, які подали звернення до правоохоронних органів, не вдалося отримати відповідь, кого саме було затримано.

У свою чергу, керівник секретаріату УНП Соколовський сказав, що посвідчення Пастуха, продемонстроване на прес-конференції в міліції, є фальшивим.

Соколовський пояснив, що в коді партійного квитка зашифровано область, район і номер партійного осередка, а також номер члена партійного осередка. Згідно з докуменом, показаним МВС, номер Пастуха 581.

Але партійний осередок Бобровицької райорганізації УНП Чернігівської області нараховує лише 38 членів, пояснив Соколовський. Саме до цього осередку, відповідно до шифру, приписаний Пастух.

На питання, чи Ковальчук сама могла підробити посвідчення члена УНП, Соколовський сказав, що він в це не вірить. Але він не став коментувати її стосунки зі Швиденком, зазначивши, що "якщо держава засилає агентуру в партію – то це нагадує відомі часи".

Леся Горгота, співробітниця секретаріату УНП, розповіла, що була затримана разом із Наталією Ковальчук у торговому центрі "Метроград" начебто за крадіжку. Обох дівчат доставили до Деснянського райвідділу міліції, де їх допитали.

Горготу розпитували про Ковальчук, її знайомих, ставлення до вищої державної влади та її партійність.

Коли Горгота сказала, що вона безпартійна, міліція відповіла, що "з нею все зрозуміло" і припинила допит.

Натомість Ковальчук провела у відділку міліції ніч, і зараз перебуває у лікарні під наглядом батька.

Лідер УНП Юрій Костенко назвав вибухи на Троєщині та звинувачення у цьому членів УНП спланованою акцією і нагадав, що "з підпалу "Рейхстага" почалася диктатура Гітлера". "А українська диктатура може початися з вибухів на Троєщині", - додав Костенко.

"Влада переконалася, що Віктор Ющенко перемагає на виборах, тому вона готується до найстрашнішого силового варіанту", - додав Костенко.

Костенко сказав, що звернувся до генпрокурора Васильєва та глави СБУ Смешка з вимогою розслідувати цей випадок. Фракція "Наша Україна" також вимагатиме розгляду цього питання на сесії парламенту.

Представники УНП не стали коментувати інформацію, що ще за тиждень до вибухів адміністрація Троєщинського ринку заявляла, що має докази підготовки провокацій на ринку з боку Деснянського РВВС.

"Українська Правда"

Читайте також:

Теракт на Троєщині зовсім не схожий на замах на Вітренко

ТЕРОРИСТИ З ТРОЄЩИНИ ЗІЗНАЛИСЯ В ПІДГОТОВЦІ ПЕРЕВОРОТУ ПРОТИ РЕЖИМУ. БЕЗ АДВОКАТІВ

Заступник міністра не знає, коли міліція спіймала терориста з 5 каналу?

ТЕРОРИСТ ІЗ ТРОЄЩИНСЬКОГО РИНКУ ПРАЦЮЄ НА "5 КАНАЛІ"

ЩОБ ЗГАНЬБИТИ ЮЩЕНКА, МІЛІЦІЯ ЗРОБИТЬ ТЕРОРИСТКОЮ ВАГІТНУ ЖІНКУ?

Міліція звинувачує в підриві "Троєщини" членів блоку Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...