Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПЕВНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

Середа, 4 серпня 2004, 10:49
МВС України вважає, що акція сумських студентів була "заздалегідь спланована відомими політичними силами і передбачала обов'язкове залучення до таких заходів екстремістськи налаштованих осіб. Саме вони підбурили групу студентів на чергову авантюру – піший похід до Києва".

Про це йдеться у заяві Департаменту зв'язків з громадськістю МВС України, переданій агентству УНІАН.

У департаменті зазначають, що упродовж кількох останніх днів зусиллями представників окремих політичних сил громадськості "вперто нав'язується думка про неправомірність дій працівників органів внутрішніх справ щодо невеликої групи сумських студентів, які розбили наметове містечко в одному з парків обласного центру, протестуючи проти створення Сумського національного університету".

Департамент зв'язків з громадськістю МВС України заявляє, що такі твердження не відповідають дійсності, навпаки, "впродовж усього періоду проведення студентської акції працівники органів внутрішніх справ діяли в межах визначених законодавством повноважень та функцій і зробили усе необхідне, аби забезпечити громадський порядок в місці розташування наметового містечка, безпеку учасників цих заходів".

"Це ж стосується дій міліції в ніч з 31 липня на 1 серпня, коли до Сумського міськуправління внутрішніх справ надійшло повідомлення, що в парку імені Шевченка на території наметового містечка з'явилися особи в камуфляжному одязі. З метою перевірки можливої причетності невідомих до незаконних військових формувань, а також встановлення їх осіб міліцією на законних підставах, з дотриманням процесуальних норм було здійснено відповідну перевірку".

"У результаті було вилучено ніж, дві гранати, схожі на бойові (як згодом з'ясувалося – муляжі), три пакети з речовиною, схожою на наркотики, а також декілька цигарок з цією речовиною", зазначає ДГЗ МВС.

"Експертизою було встановлено, що вилучений ніж є холодною зброєю, а в трьох пакетах та цигарках знаходиться наркотична речовина "канабіс". За даним фактом слідчим відділом Зарічного відділення міліції порушено кримінальну справу за ознаками незаконного виготовлення, зберігання, придбання наркотичних засобів, говориться в заяві.

У зв'язку з цим міліцією за підозрою у скоєнні правопорушень було доставлено до райвідділів м.Суми 22 особи, з яких вісьмох (студенти сумських вузів) після проведення "профілактичної бесіди" було відпущено.

"Відносно чотирьох було складено адміністративні протоколи за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство), восьми - за статтею 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню працівника міліції). Ще двох осіб, підозрюваних у порушенні правил обігу наркотичних засобів, було затримано відповідно до ст.263 КупАП", йдеться у заяві.

2 серпня Зарічний місцевий суд Сум розглянув матеріали про адміністративні правопорушення стосовно 12 осіб, своєю постановою визнав їх винними і наклав адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту на одну добу для 10 затриманих, ще двом оголосив попередження, нагадують у Департаменті зв'язків з громадськістю МВС.

У заяві відзначається, що "дев'ятеро із затриманих міліцією на території наметового містечка не є студентами місцевих вузів і прибули до Сум з інших регіонів України. Четверо з них – жителі Києва, Черкас, Харкова і Хмельницької області - у різні роки були засуджені до позбавлення волі відповідно за незаконне зберігання зброї, наркотичних речовин та участь у масових заворушеннях".

МВС України закликає громадян, у тому числі студентську молодь, "не піддаватися на провокації політичних екстремістів, реалізувати своє право на громадсько-політичну діяльність виключно в конституційному полі, а всі суперечності та конфлікти вирішувати мирним, правовим шляхом".

З 28 червня студенти, протестуючи проти об'єднання трьох вузів в один, організували наметове містечко. 1 серпня, коли студенти мали намір вирушити пішим ходом до Києва і оголосити про початок Всеукраїнської студентської акції непокори, наметове містечко було знесене, деякі студенти заарештовані.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

Студентам завдяки шанувальнику пива дають добу арешту. Крім тих, у кого "знайшли" траву

Арештованих сумських студентів не годують і тримають без повітря

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування