Українська правда
https://www.pravda.com.ua/news/2004/08/9/3001728/

Студенти "проти Щербаня" йдуть на Київ манівцями. Міліція обіцяє запросити їх для пояснень

www.ПРАВДА.com.ua _ Понеділок, 09 серпня 2004, 13:28
Акція протесту сумських студентів проти об'єднання трьох сумських вузів є незалежною від будь-яких політичних сил та кандидатів у президенти України.

Про це йдеться у зверненні сумського студентського руху спротиву, поширеному у понеділок інформцентром руху.

"Цей протест був організований без будь-якого спонукання ззовні виключно самими сумськими студентами", - говориться в зверненні.

Студенти нагадують, що їх головними вимогами скасувати указ президента та розпорядження Кабміну про ліквідацію Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету і Сумського аграрного університету та утворення на їх базі Сумського національного університету та звільнити з посади в.о. ректора СНУ Олександра Царенка.

Студенти відзначають, що не використовують під час походу символіку політичних партій і громадських організацій та кандидатів у президенти в жодному вигляді і не розповсюджують під час походу агітаційні матеріали політичних партій, громадських організацій, кандидатів у президенти.

Приєднання будь-яких груп та осіб до пішого походу сумських студентів на Київ повинно бути обов’язково узгоджене з рухом студентського спротиву і вирішується відкритим голосуванням учасників походу з числа сумських студентів.

У понеділок о 10:00 з села Нова Діброва Чорнухівського району розпочався піший похід студентів, акція "Українські студенти - проти Щербаня й Плеханова", повідомляє у своєму прес-релізі організація "Чиста Україна". Щоб не порушувати рішення суду, який заборонив студентам іти по трасі, тепер вони йдуть сільськими дорогами Полтавщини.

Помічник народного депутата Андрія Шкіля Микола Ляхович офіційно подав заявку в Чорнухівську райдержадміністрацію про початок цієї акції. Але студенти не виключають, що й цю акцію буде заборонено.

Як повідомили активісти "Чистої України", які підтримують сумських студентів, у понеділок "зранку до студентського табору завітав полковник Анатолій Гриценко й офіційно попередив учасників походу про наявність постанови суду, яка забороняє їм продовжувати похід.У разі невиконання цієї постанови полковник заявив, що міліціонери будуть змушені "запрошувати" студентів в райвідділки для дачі пояснень", - повідомляє "Чиста Україна".

Як відомо, у п'ятницю зранку поблизу міста Ромни міліція силою зупинила пішу ходу на Київ, затримавши близько 40 студентів.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Читайте також:

Студентам забороняють іти по трасі. Їх справа може дійти до Гаазького суду?

Щербань каже, що студентів підбурюють нардепи, а міносвіти - що "Пора"

ЯНУКОВИЧ НЕ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЮ, А В СУМИ ЇДЕ ТІГІПКО

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ

© 2000-2018 "Українська правда"
Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.pravda.com.ua