Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко таки вручили повістку

П'ятниця, 17 вересня 2004, 12:08
Представники Генеральної прокуратури України вручили колишньому віце-прем'єрові країни Юлії Тимошенко повістку про виклик на допит у Москву.

Як стало відомо "Інтерфаксу", заступник генпрокурора України Микола Голомша повідомив Головну військову прокуратуру РФ про вручення повістки 16 вересня особисто Тимошенко.

ГВП РФ раніше направила на Україну слідче доручення про виклик на допит Тимошенко.

Офіційний представник ГВП Михайло Яненко підтвердив "Інтерфаксу" цю інформацію.

"Якщо Тимошенко самостійно не прибуде до слідчого, а правоохоронні органи України на підставі вимоги ГВП не зможуть забезпечити її явку, будуть реалізовуватися міжнародно-правові інститути примусу Тимошенко до виконання законних вимог слідства", - сказав Яненко.

Він відзначив, що "здійснювана зараз процедура взаємодії органів прокуратури РФ і України по виклику Тимошенко на допит у Росію передбачена Конвенцією держав-членів СНД від 22 січня 1993 року".

"При цьому її явка по виклику російських слідчих є обов'язковою. Це світова практика, визнана всіма демократичними державами", - підкреслив представник ГВП.

Яненко прокоментував також ряд висловлювань, що пролунали на Україні, у зв'язку з викликом на допит колишнього віце-прем'єра, екс-глави компанії "Єдині енергетичні системи України" про нібито політичне підґрунтя цієї кримінальної справи.

"Ніякої політики в цій кримінальній справі немає і не може бути. Ми розслідуємо діяння, що містять ознаки злочину, віднесеного російським карним законом до категорії тяжких. Вони вчинені на території Росії і спрямовані проти законних інтересів міністерства оборони РФ", - підкреслив він.

"Наше завдання, - відзначив Яненеко, - забезпечити повноту, об'єктивність і всебічність слідства і створити умови для невідворотності покарання винних осіб".

Він відзначив, що "раніше по цій кримінальній справі Тимошенко неодноразово допитувалась як свідок, з її участю проводилися інші слідчі дії. В даний час у нас з'явилися нові докази про дачу нею хабарів багатьом офіцерам Міноборони Росії".

При цьому він підкреслив, що "колишніх офіцерів Центрального управління матеріальних ресурсів і зовнішньоекономічних зв'язків МО РФ Ізгагіна і Чурилова в цьому списку нема".

Згідно зі ст. 152 УПК РФ попереднє розслідування ведеться за місцем вчинення злочину, а також перебування більшості свідків. Усі слідчі дії, які можна була доручити правоохоронним органам України, на її території вже зроблені.

Читайте також:

У київської прокуратури є чотири дні, щоб знайти Тимошенко

Тимошенко викликають до Москви, у прокуратуру. Вона довідалася про це з новин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...