У АВСТРІЇ ВСТАНОВИЛИ: ЮЩЕНКА ОТРУЇЛИ. ЖИТТЮ ЗАГРОЖУВАЛА НЕБЕЗПЕКА І ЙОГО ОХОРОНЯЛИ У ПАЛАТІ

П'ятниця, 17 вересня 2004, 12:50
Отруєння Віктора Ющенка загрожувало його життю і сталося через попадання у організм речовин, які традиційно не входять у їжу або напої.

Про це повідомив на прес-конференції керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

За його словами, отруєння "було викликано важкою вірусною інфекцією і хімічними речовинами, які зазвичай не входять до продуктів харчування".

Він сказав, що такий висновок дослідження Ющенка у австрійській клініці Рудольфінерхаус (Відень).

Консиліум із 11 лікарів поставив Ющенку діагноз "гострий панкреотит із інтерстиціальними набряковими змінами". Також на цьому фоні було встановлено кілька суміжних діагнозів.

Зінченко нагадав, що з таким діагнозом у 2002 році помер депутат із "Нашої України" Олег Олексенко.

"За наполяганням лікарів біля палати Ющенка було встановлено цілодобову охорону", - говориться у прес-релізі офісу Ющенка.

Зінченко повідомив, що за ступенем складності діагноз Ющенка оцінювався у 2-3 ступінь із летальністю 15%.

За словами Зінченка, Ющенку стало погано близько першої години у ніч з 5 на 6 вересня, після повернення із мітингу в Чернігові. "У Віктора Андрійовича спостерігалося загальне погіршення стану, сильна рвота, надзвичайно сильний біль".

Однак, коли симптоми захворювання не зникли, 10 вересня Ющенка вирішили направити на обстеження до Австрії. "Невтручання у події протягом кількох годин підвищувало вірогідність летального результату до 80"%, - сказав Зінченко, посилаючись на австрійських лікарів.

Вони не змогли встановити, які речовини викликали отруєння Ющенка, оскільки це можна було зробити лише протягом кількох годин після погіршення самопочуття.

На питання, чи може потрапити отрута з алкоголем, прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко сказала: "Віктор Андрійович, на відміну від нашого президента, не знімає стрес 100 грамами".

Зараз, сказав Зінченко, "після інтенсивної терапії" стан Ющенка покращився. "За зовнішніми ознаками він почуває себе краще".

"Лікарі засвідчили, що завдяки хорошій фізичній формі та міцному організму Ющенку вдалося впоратися із важким отруєнням", - ідеться у прес-релізі офісу Ющенка.

Зінченко сказав, що у суботу Ющенко повернеться із Австрії та братиме участь у акції "Пісні свободи" на Європейській площі о 18 годині.

Результатом отруєння Зінченко назвав те, що Ющенка "на 12 днів виведено із виборчої кампанії". "Ця історія не вибила Ющенка із кампанії, а навпаки, мобілізувала", - сказав Зінченко.

"Режим, який усвідомив неминучість свої поразки, вже не раз демонстрував готовність до силових методів ведення кампанії. За місяць до своєї відставки влада готова на будь-які провокації заради самозбереження, аж до фізичного знищення конкурентів", - заявила у зв’язку з цими подіями коаліція "Сила народу", яка об’єднує "Нашу Україну" і БЮТ.

"Владі не вдасться залякати українській народ і знищити лідера перегонів. Коаліція "Сила народу" переконана, що 31 жовтня народ обере Віктора Ющенка президентом України", - ідеться у прес-релізі штабу Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...