Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чорновола назвали зрадником і нагадали, що режим його кандидата вбив його батька

Четвер, 30 вересня 2004, 13:31
Народні депутати України Володимир Філенко і Тарас Стецьків вважають зрадою участь народного депутата Тараса Чорновола в передвиборчій кампанії кандидата у президенти Віктора Януковича.

Про це говориться в їхньому відкритому листі, поширеному прес-службою штабу Ющенка.

"Ми всіляко вітали твій, Тарасе, прихід у велику політику, і були раді твоєму приєднанню до нашої "трійки". Ми прийняли тебе як брата, бо ти, фактично, замінив нам покійного Ємця", - говориться в листі депутатів.

Вони згадують як разом з Чорноволом брали активну участь в діяльності Форуму національного порятунку, в акціях "Україна без Кучми!", "боролися зі злодійським режимом, який створив і очолює Леонід Кучма, режимом, який знищив його батька".

"Будемо відвертими: ніхто з нас не вважав і не вважає Віктора Ющенка ідеальним. У кожної людини і політика є свої переваги і недоліки. Але ми завжди сходилися на тому, що іншого шляху в нас немає, окрім як підтримати Віктора Ющенка. Бо на цих виборах ми обираємо не прізвище, а шлях розвитку України", - говорять депутати.

Вони згадують, що Чорновіл був "найзапеклішим" критиком Віктора Ющенка, з яким вони "часто погоджувалися, проте часто й сперечалися".

"Але ти перейшов межу, яку не мав права переходити. З критика Ющенка ти перетворився на прислужника режиму Кучми-Януковича-Медведчука. Того режиму, який довів за 13 років Україну до прірви. Того режиму, з яким боролися ми з тобою. Врешті того режиму, який вбив твого батька – В’ячеслава Чорновола", - говориться в листі.

Вони називають вчинок Чорновола "зрадою". "Це – зрада нашій спільній справі боротьби з кучмізмом, зрада нашій дружбі, зрада пам'яті твого батька", - зазначають Стецьків і Філенко.

"Але найбільше бентежить те, що ти став активним захисником уособлення режиму – Віктора Януковича. Янукович в твоїх очах став хорошим прем’єром, з яким можна працювати, хоча ще півроку тому він був для тебе найбездарнішим", - нагадують депутати.

Вони вказують, що останньою краплею для них були слова Чорновола про камінці, якими невідомий влучив у голову Януковича під час поїздки до Івано-Франківська.

"І цей фарс ти назвав фашизмом. Як же тоді назвати все те, що чинить існуючий режим, яскравим породженням якого є твій нинішній "бос", в тому числі і по відношенню до нелюбого тобі Віктора Ющенка. Чи може ти забув Харків, Донецьк, Суми, безліч інших злочинів і пакостей бандитської влади?", - питають депутати.

"То чи не соромно тобі, Тарасе, брати участь в цих брудних сценаріях режиму, на руках якого кров В’ячеслава Чорновола? Чи не соромно тобі захищати і підтримувати двічі судимого, безграмотного і недолугого актора (чи точніше "танцора"), якому заважає те, що в нього влучило? А от нам за тебе соромно!", - говориться в листі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування