Число жертв сягнуло 300. Ющенко пропонує Кучмі оголосити траур

Субота, 4 вересня 2004, 13:53
Кандидат в президенти Віктор Ющенко вважає необхідним оголосити в Україні траур у зв’язку з "жахливою, шокуючою трагедію в Північній Осетії".

З такою пропозицією Ющенко звернувся до президента Кучми, повідомляє персональний сайт лідера "Нашої України".

"Цю трагедію народ України сприймає як свою особисту. Це спільний біль двох наших братніх народів", - сказав Ющенко.

Ющенко впевнений, що Україна надасть постраждалим від терористів будь-яку допомогу, яка потрібна росіянам – ліки, медикаменти, донорську кров.

"Якщо треба, туди мають поїхати наші медики, а потерпілим дітям Україна може надати можливості для реабілітації та лікування, зокрема в українських здравницях у Криму. Ми завжди повинні приходити на допомогу один одному", - зазначив Ющенко.

В свою чергу спікер парламенту Володимир Литвин також сказав, що планує запропонувати керівництву Держдуми Росії реабілітацію постраждалих дітей в оздоровницях Криму коштом Верховної Ради.

Литвин засудив будь-які прояви тероризму, назвавши цей конкретний випадок "жахливим проявом вандалізму і середньовіччя", повідомляє прес-служба парламенту.

Ющенко також направив телеграму із глибокими співчуттями на адресу президента Росії Володимира Путіна.

Як відомо, у п'ятницю звільнення заручників у школі в Беслані, яка була захоплена терористами, супроводжувалося чисельними людськими жертвами.

За останніми даними, якими володіють силові структури Північної Осетії, в Беслані загинуло близько 300 осіб, повідомляє "Інтерфакс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...