Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКО ПОКАЗАВ ЗАПИС, ДЕ ЯНУКОВИЧ РОЗПОВІДАЄ ПРО ХАБАРІ

Вівторок, 19 жовтня 2004, 16:51
Екс-майор Микола Мельниченко й екс-депутат Олександр Єльяшкевич оприлюднили записи в кабінеті Леоніда Кучми про антизаконну діяльність Віктора Януковича.

У вівторок Мельниченко й Єльяшкевич провели прес-конференцію у Варшаві.

"Серед усього масиву записів ми довго шукали й знайшли матеріали, які говорять, що Янукович є кримінальником і зараз", - сказав Мельниченко в коментарі "Українській правді".

На одній із представлених розмов - Янукович у бесіді з Кучмою "щиросердно зізнається, навіщо він створив фракцію в парламенті - оскільки депутати з інших фракцій, яким вони платили гроші, їх брали, але голосували не завжди так, як обіцяли".

Серед фракцій, які одержували гроші від Януковича, називалися комуністи.

Ще на одному із записів Янукович похваляється перед Кучмою методами роботи із пресою в часи його донецького губернаторства.

За словами Януковича, журналісти "вишикувані у дві шеренги", а ті, хто відмовляється співробітничати із владою - можуть бути "розмазані по стінці".

Крім того, був представлений діалог, де Кучма з Януковичем обговорюють діяльність й ображають патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета. На його адресу звучали епітети "покидьок", "єретик" й "негідник".

Ще на одній розмові Янукович просить у Кучми розібратися з бізнесменом, що не перебуває ні під чиїм "дахом".

За словами Мельниченка, вони передають ці й інші фрагменти записів главі слідчої комісії зі справи Гонгадзе Омельченку й у комітет по боротьбі з корупцією Стретовичу.

Крім того, через депутатів Мельниченко передає ці записи секретареві Ради нацбезпеки Радченку.

За словами Мельниченка й Єльяшкевича, обов'язок депутатів у такій ситуації - вимагати відставки уряду Януковича.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування