ЮЩЕНКА НЕ ВИПУСКАЛИ ІЗ ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ

Неділя, 24 жовтня 2004, 00:13
Кандидату в президенти Віктору Ющенку в ніч з суботи на неділю силою перешкоджали виступити перед учасниками пікету під Центрвиборчкомом.

Ющенко не зміг пройти крізь кордон "беркуту", який оточив вхід до ЦВК. Ющенка не пропускали бійці спецпідрозділу, при цьому відштовхуючи його.

"Беркутівці" відділяли Ющенка та інших депутатів-опозиціонерів, які перебувають у холі ЦВК, від групи пікетувальників, які під стінами ЦВК протестували проти створення 420 виборчих дільниць на території Росії.

Перед цим групу пікетувальників було побито переодягнутою міліцією. Депутатам вдалося затримати цих трьох молодиків, яких поклали на підлогу в холі ЦВК.

Ющенко підійшов до трьох молодиків і звернувся до них: "Хлопці, за все це ви будете відповати. Так і передайте своїм паханам!". При цьому Ющенко грюкнув кулаком по підлозі.

Один із молодиків у відповідь назвав Ющенка "сукою".

Як повідомив журналістам депутат-нашоукраїнець Олександр Третяков, серед трьох затриманих двоє – співробітники спецпідрозділу "Титан", один – приватної охоронної фірми. У всіх них при собі табельна зброя.

Міліція не підтверджує цю інформацію і очікує на прибуття прокурора Києва.

Депутат Володимир Стретович показав журналістам вилучені у трьох затриманих речі: посвідчення капітана міліції №004399 на прізвище Гандурая Віктора та посвідчення старшого інспектора МВС на прізвище Оксенюка Сергія.

Також Стретович продемонстрував пістолет "макаров", дві обойми із патронами і окривавлений ніж.

За словами Петра Порошенка, біля стін ЦВК бандити "підрізали" ножем жінку віком близько 60 років.

Як повідомляє сайт штабу Ющенка, "швидка" забрала 11 чоловік, які були серед тих, хто мітингував біля ЦВК і постраждав від нападу групи бойовиків. Більшість із них має черепно-мозкові травми, вони втрачали свідомість.

Тим часом депутат-нашоукраїнець Володимир Бондаренко повідомив, що міліція відпустила групу молодиків, яка закидала камінням та димовими шашками приміщення ЦВК звільнені.

Цю інформацію підтвердив і представник міліції, який захотів залишитися неназваним. Він сказав, що по даному факту відкрито кримінальну справу, а молодиків відпущено згідно із законом.

"Українська Правда"

Читайте також подробиці загострення ситуації вночі під Центрвиборчкомом:

ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА І ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...