ЦВК не встиг створити дільниці для фальсифікації в Росії. Шуфрич ходить з голим торсом

Неділя, 24 жовтня 2004, 01:57
Центральна виборча комісія у встановлений термін не винесла рішення про створення в Росії 420 додаткових дільниць для голосування.

Відповідно до закону про вибори президента, ЦВК повинен прийняти таке рішення до 23 жовтня.

У ніч з 23 на 24 жовтня депутати Верховної Ради від опозиції не дали відновити засідання Центвиборчкому, на якому передбачалося розглянути питання відкриття в Росії виборчих дільниць.

Члени Центвиборчкому мали намір близько 24.00 відновити засідання без участі опозиційних депутатів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Однак, група депутатів від "Наший України" вибила закриті двері до залу, в якому знаходилися члени ЦВК – для того, щоб повідомити про події з побиттям демонстрантів під Центвиборчкомом.

При цьому виникла потасовка - в результаті якої депутат від СДПУ(о) Нестор Шуфрич, який захищав двері, опинився без футболки. Якийсь час він ходив по ЦВК із голим торсом.

Засідання ЦВК було знову відкладене.

Як повідомив "Українській правді" депутат Андрій Шкіль, він разом з колегами з опозиційних фракцій після 1 години ночі зайшли в зал засідань ЦВК.

Шкіль не виключив, що члени Центвиборчкому вже після закінчення відведеного за законом часу – 24 години 23 жовтня – прийме рішення про відкриття 420 дільниць у Росії.

"Їм плювати на закон, вони ні перед чим не зупиняться", - сказав Шкіль.

На засідання ЦВК окрім 30 опозиційних депутатів, прибули близько 10 народних депутатів – представників більшості. Зокрема це Гавриш, Богатирьова, Шуфрич.

Як відомо, опозиція вважає, що відкриття 420 дільниць у Росії дозволить сфальсифікувати 1 мільйон голосів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування