У Львові 10-тисячний мітинг протесту

Вівторок, 26 жовтня 2004, 13:20
Близько 10 тисяч студентів у Львові зібралися на мітинг – вони вимагають припинити затримання активістів кампанії "Пора" й інших громадських організацій.

Студенти пікетували будинок Львівської міської ради. Студенти тримали державні прапори, деякі з них мали пов'язки кампаній "Пора" і "Чиста Україна".

Студенти скандували: "Студентам волю!", "Студентам славу!", а також "Нас разом багато!", "Нас не здолати!".

У цей час у приміщенні проходила сесія Львівської міської ради.

Студенти вимагали від депутатів прийняти заяву із засудженням затримань студентів-членів громадських організацій. Конфліктів з міліцією не виникало.

У вівторок правозахисна організація "Міжнародна амністія" заявила про стурбованість повідомленнями про затримання учасників кампанії "Пора".

Організація підкреслила, що в передвиборчий період для України надзвичайно важливо продемонструвати повагу до права на свободу висловлення думок.

"Останні події, здається, демонструють порушення цього права, що розчаровує", - зазначила "Міжнародна амністія".

Організація звернула увагу на те, що кількість затримань учасників кампанії "Пора" і порушення при цьому викликають підозру, чи не були вони переслідувані за свою законну і мирну опозиційну діяльність.

"Якщо вони були затримані саме тому, то "Міжнародна амністія" може визнати їх "в'язнями совісті" і закликати до їх негайного звільнення", - заявила організація.

Як відомо, 15 жовтня міліція заявила, що знайшла в приміщенні "Пори" у Києві тротилові шашки, вибухові пристрої, детонатори і таймер. "Пора" заявила, що все це їм підкинули.

Після цього Україною прокотилася хвиля обшуків і затримань активістів "Пори", "Знаю!", "Чистої України", "Студентської хвилі".

Наприкінці липня 340 регіональних і загальнонаціональних громадських організацій об'єдналися в кампанію "Пора" для контролю за виборами президента.

"Українські новини"

Читайте також:

Маскі-шоу у переддень виборчого Хелоуїну

Зрив виборів – про що дізналася "Наша Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...