ЯНУКОВИЧА ЗВИНУВАТИЛИ У ЗҐВАЛТУВАННІ

Середа, 6 жовтня 2004, 11:18
Депутат Григорій Омельченко звинуватив прем'єра Віктора Януковича у тому, що в молоді роки він зґвалтував жінку.

У середу Омельченко виступав із трибуни парламенту в зв'язку із тим, що Янукович не відповів на його депутатський запит щодо надання копій документів про його судимості та "інші злочини".

За словами Омельченка, окрім запиту, направленого Верховною Радою, він особисто 7 вересня вручив Януковичу звернення.

Однак Янукович не надав документи, і це, за словами Омельченка є "зловживанням влади і службовим становищем, перешкоджанням діяльності народних депутатів", що передбачає покарання згідно з Кримінальним кодексом.

У зв'язку із цим Омельченко зробив висновок: "Після відбуття покарання Янукович не став на шлях виправлення і залишається суспільно небезпечною людиною".

За словами Омельченка, у нього є достатньо інформації, що перший раз Янукович сидів у тюрмі за грабіж, а вдруге – за нанесення тілесних ушкоджень.

Однак, сказав Омельченко, після відбуття покарання Янукович "жорстоко побив і зґвалтував жінку", однак він "відкупився і справа була закрита".

За словами депутата, Янукович організував у Єнакієвому банду, яка "виривала сумки з 3 карбованцями, по-жорсткому виривала сережки у дівчат по 10 карбованців".

Крім того, сказав Омельченко, Янукович коли працював, "розкрадав державне майно", і за це за радянських часів була передбачена міра покарання смертна кара". "Врятувало його лише заступництво космонавта Берегового", - сказав Омельченко.

"Тепер зрозуміло, чому Янукович не дає відповіді на депутатські запити", - зазначив депутат. "Його руки в крові від побиття людей!".

Омельченко спрямував запит до Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти Януковича в зв'язку із порушенням ним закону щодо ненадання відповіді на запити.

Після закінчення виступу Омельченка слово взяв політкоординатор неіснуючої парламентської більшості Степан Гавриш.

"Верховна Рада поступово перетворюється у політичний трибунал над опонентами", - сказав Гавриш.

За його словами, висловлювання "недоведених звинувачень щодо Януковича засвідчило, що на трибуні вчинено кримінальний злочин".

Гавриш закликав "не перетворювати Верховну Раду на судилище". Він також порадив фракції "Регіони України" зробити "принципову політичну заяву" щодо висловлювань Омельченка.

Те, що сталося, за словами Гавриша, говорить про те, що "ми починаємо процес військових політичних барикад".

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News