У Ющенка відібрали 25 тисяч голосів

Середа, 10 листопада 2004, 13:36
ЦВК прийняла рішення про неможливість достовірно встановити результати волевиявлення виборців у тервиборчкомі округу №100 міста Кіровоград.

Рішення ухвалено у середу на засіданні ЦВК чотирнадцятьма голосами проти одного.

Учасники засідання майже годину розглядали це питання. Представники Ющенка намагалися довести, що незважаючи на те, що протокол підписали менше двох третин членів ТВК, рішення все одно є легітимним, бо під час його ухвалення на засіданні були присутні дві третини членів комісії.

Представник Ющенка в Центрвиборчкомі Юрій Ключковський заявив, що відмова підписати протокол декількох членів комісії не може заперечити волевиявлення 150-ти тисяч людей.

Він назвав це порушенням верховенства права і законності. Ключковський пообіцяв оскаржувати це рішення в суді. Представників Ющенка підтримав член комісії Андрій Магера, який нагадав своїм колегам статтю 17 закону про Центрвиборчком, що найважливішою функціє ЦВК є забезпечення виборчого права громадян.

Він закликав колег не підтримувати рішення ЦВК, а також заявив, що додасть до цього рішення свою особисту думку, яку пообіцяв долучити до оскарження цього рішення в ЦВК у суді.

Інший член ЦВК Донченко заявив, що підстави для оскарження в будь-якому випадку є у обох сторін, і рішення все одно буде оскаржене.

Під час розгляду питання відбулась сварка між Ключковським та Ківаловим, оскільки голова ЦВК постійно намагався обмежити час виступу представника Ющенка. Розгляд питання він розпочав фразою "Юрій Богданович, вас лишили права голоса, ви сєбя плохо вєлі", - пожартував Ківалов.

Як відомо, протокол по 100 округу був підписаний менш, ніж двома третинами членів комісії. За словами представників Ющенка, коли представники провладного кандидата побачили, що Ющенко перемагає, вони залишили засідання комісії, щоб зірвати його.

Як повідомлялося, голова тервиборчкому Бабій подав у відставку через тиск на нього. Решта членів комісії відмовились ухвалювати таке рішення.

За даними ющенківців, їхній кандидат набрав в цьому окрузі на 25 тисяч голосів більше, ніж його конкурент. Таким чином, при оголошенні результатів першого туру виборів президента, Ющенко залишається без 25 тисяч голосів на його підтримку.

"Українська правда"

Читайте також:

Вночі ЦВК забрав перемогу у Ющенка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування