Сівкович одержав відповідь з Вашингтонського центру отрут і готовий розповісти про "обличчя Ющенка"

Понеділок, 15 листопада 2004, 12:32
Тимчасова спеціальна парламентська комісія з розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка закінчила свою роботу.

Факти, які б підтверджували версію отруєння, не встановлені, заявив голова комісії Володимир Сівкович в інтерв'ю журналістам в понеділок по закінченню наради комісії.

Він назвав засідання комісії в понеділок "нарадою", тому що на ньому були присутні тільки 6 депутатів з необхідних 14.

Він пояснив, що вважає легітимним рішення комісії від 3 листопада, відповідно до якого звіт комісії повинен бути оприлюднений до закінчення президентських виборів.

Інші рішення комісії, якими було визначено дату звіту комісії після виборів 29-30 листопада, Сівкович назвав нелегітимними.

Разом з тим, він як голова комісії, прийняв рішення, що оприлюднить висновки комісії у Верховній Раді тільки тоді, якщо під ними стоятимуть 8 підписів членів комісії.

У цей час документ підписали 6 депутатів. Два підписи доручено дозбирати члену комісії Валерію Коновалюку, який "не бачить причин, щоб депутати його не підписали".

"Звіт буде оприлюднено до 21 листопада", - сказав Коновалюк.

Сівкович стверджує, що в роботі слідчої комісії "поставлено крапку", тому що вже отримано відповідь із Вашингтонського центру отрут, де, за інформацією віденських лікарів, проводилася експертиза.

"Ніяких досліджень центр не проводив і запитів туди ніхто не направляв", - заявив він.

Разом з тим, отримані висновки українських лікарів-дерматологів, які пояснюють, чому в Ющенка зараз "таке обличчя".

"Є висновки медичної експертизи... Це поєднання герпетичної інфекції й рожевих вугрів, це хвороба ще називається розацеа. Розацеа і герпетична інфекція наклалися на одні й ті ж ділянки шкіри на обличчі, у результаті чого відбулися такі зміни", - сказав Сівкович.

"Жодних доказів фактів злочину ні", - заявив він.

Розацеа, рожеві вугри - одне з найчастіших захворювань шкіри обличчя у чоловіків і жінок середнього й похилого віку, що звичайно виникає на тлі себореї, що проявляється розлитим почервонінням, шкіри обличчя, частіше носа й щік, рідше чола й підборіддя.

Процес погіршується після перебування на сонці, вітрі, морозі, у жаркому приміщенні, після бані, роботи в гарячих цехах й у плити. Розвитку розацеи сприяють хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту (хронічний гастрит, хронічний дуоденіт, хронічний коліт й ін.).

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Сівкович хоче знати, що сталося з обличчям Ющенка

Сівкович ховається. До виборів депутати так і не довідаються, що трапилося з обличчям Ющенка

Сівковичу, який пише звіт про отруєння Ющенко, підклали міну

Сівкович переймається безпекою сім'ї та звинувачує депутатів у "слабодухості"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування