ЄС ВИМАГАЄ ПЕРЕГЛЯНУТИ РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ

Понеділок, 22 листопада 2004, 17:52
Європейський Союз закликає владу України переглянути результати виборів, проведення яких у другому турі, на думку Європи, не відповідає міжнародним стандартам.

Як повідомляє Рейтер з посиланням на міністра закордонних справ Нідерландів Бернарда Бота, всі члени ЄС із 25 країн запросять українських повноважних осіб, щоб висловити заклопотаність щодо результатів виборів.

Разом з ОБСЄ Євросоюз збирається обговорити кроки по перегляду результату виборів на Україні.

У понеділок на спільній прес-конференції в Брюсселі глава МЗС головуючих у ЄС Нідерландів Бернард Бот і представник ЄС по політиці безпеки Хав'єр Солана заявили, що на думку Євросоюзу, другий тур виборів президента України не відповідав повною мірою міжнародним вимогам, пропонованим до демократичних виборів.

Свої висловлення вони обґрунтували експертними оцінками місії міжнародних спостерігачів.

Відповідаючи на запитання, як будуть будуватися відносини між ЄС й Україною з урахуванням результатів виборів, Бот закликав не квапити події й дочекатися офіційного оголошення підсумків голосування.

"Я волію почекати кілька днів, і подивитися який оборот буде в подій", - сказав глава МЗС Нідерландів.

"Ми простягнули руки назустріч один одному (ЄС й Україна), і в танго треба триматися один за одного", - підкреслив Бот, маючи на увазі взаємні зобов'язання по реалізації плану двостороннього партнерства.

Зі своєї сторони Солана не виключив, що в цей документ можуть бути внесені зміни у зв'язку з оцінкою результатів виборів.

Якщо буде висновок, що вибори не відповідали міжнародним демократичним нормам, "вони (відносини) не будуть тими ж, що й раніше", відзначив високий представник ЄС.

РІА Новини

Читайте також:

ВИБОРИ НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ МІЖНАРОДНИМ СТАНДАРТАМ - ОБСЄ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування